Αύριο είναι η κορύφωση της Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης, η αυλαία των οποίων θα πέσει στις 7 το απόγευμα, με το «κάψιμο του Τζάρου» στον ποταμό Κόσυνθο.

karnabali ksanthisΝωρίτερα, γύρω στη 1 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών και με κεντρικό θέμα «Έρως ανίκατε μάχαν».

Την ημέρα αυτή, η Ξάνθη παραδοσιακά γίνεται προορισμός χιλιάδων επισκεπτών από τη Ροδόπη, ντόπιων κατοίκων και φοιτητών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στο ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι Ροδοπίτες θα έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να δώσουν το «παρών» στην κορύφωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη παρέλαση. Και τούτο, γιατί στη φετινή παρέλαση θα λάβουν μέρος τέσσερεις «εκπρόσωποι» του νομού μας και συγκεκριμένα:

balllllΟι «συνήθεις ύποπτοι» Trel@cademy.kom, ένας σύλλογος που αποτελεί πια κομμάτι της ιστορίας του θεσμού. Η φετινή στολή του συλλόγου έχει θέμα «Power of Love», ενώ τα μέλη του θα ξεκινήσουν από τη θέση 7 στην αυριανή παρέλαση.

ballllllΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, ο οποίος συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Καρναβάλι της Ξάνθης. Τα μέλη του Συλλόγου θα εμφανιστούν στην Ξάνθη ως «Ταυρομάχοι του Ιάσμου» και θα είναι το τρίτο κατά σειρά καρναβαλικό πλήρωμα της αυριανής παρέλασης.

 

ballΗ καλλονή από το Φανάρι Κομοτηνής, Δήμητρα Μπαλιάκα, η οποία θα βρίσκεται στο άρμα που θα ανοίξει την παρέλαση, ως «Βασίλισσα» του φετινού Καρναβαλιού.

ballllΗ Κομοτηναία Θεοδώρα Κουρούπη, η οποία επελέγη ως μία από τις τέσσερεις «Πριγκίπισσες» του Καρναβαλιού, που θα πλαισιώνουν τη «Βασίλισσα» και θα δίνουν το ρυθμό για χορό και ξεφάντωμα.