Ερμηνεύοντας τη νίκη της «ΝΙΚΗΣ»

Ποιοι έχουν προφανή στόχο να πλήξουν εκλογικά τη "ΝΙΚΗ".
ekloges-2023-873x432
  • Γράφει ο Παναγιώτης Τσαγκάρης, Υπ. Δρ Θεολογίας

Πολλή συζήτηση γίνεται μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 για το νεοεμφανιζόμενο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ”.

Τα σχόλια για το καλό εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε αυτό το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, δεν ήταν μόνο θετικά αλλά και αρνητικά.

Τα αρνητικά σχόλια κατά κύριο λόγο εκπορεύονται από τους πολιτικούς αντιπάλους της “ΝΙΚΗΣ”, όπως το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” και το κυβερνών κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, αλλά και από όμορους, μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, και έχουν προφανή στόχο να πλήξουν εκλογικά τη “ΝΙΚΗ”.

Μάλιστα οι διαδόσεις για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας», οι οποίες στην ουσία αφορούν τη στήριξη του προειρημένου κόμματος “ΝΙΚΗ”, ανάγκασαν και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο να τοποθετηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως εδώ»! Αυτό, βέβαια – δηλαδή το ότι μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος – ασχέτως της ουσίας και της αναγκαιότητας της τοποθετήσεώς του, από μόνο του είναι ένα θετικό γεγονός και πρέπει να πιστωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε η “ΝΙΚΗ”, διότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν τοποθετείται εύκολα για θέματα της επικαιρότητας ή για θέματα που απασχολούν την κοινωνία ή ακόμη και για φλέγοντα πνευματικά θέματα, εάν δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ανάγκη! Αυτή τη στάση του Αρχιεπισκόπου, κυρίως ως προς τα θέματα που άπτονται της πολιτικής, μπορεί κάποιοι να την αποτιμούν θετικά, κάποιοι άλλοι όμως θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα της ταύτισης της Ποιμαίνουσας Εκκλησίας με κυρίαρχες πολιτικές κομμάτων εξουσίας, με στόχο να προωθηθούν και να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα οικονομικού και διοικητικού κυρίως ενδιαφέροντός της, αποποιούμενη, όμως έτσι, τον πνευματικό της ρόλο.

Προς την κατεύθυνση αυτή σχολιάζονται και οι πρόσφατες δηλώσεις περί των εθνικών εκλογών, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως και Ιωαννίνων, οι οποίες κάλλιστα μπορούν να ενταχθούν και στην προοπτική των θεμιτών φιλοδοξιών τους για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της μετα-Ιερωνύμου εποχής. Γι΄ αυτόν τον λόγο άλλωστε ο απλός λαός χαριτολογώντας προτείνει «να κάνουμε πέντε-έξι Αρχιεπισκόπους, έναν για κάθε γεωγραφική περιφέρεια (π.χ. Θράκης, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος, κ.λπ.), για να ικανοποιηθούν έτσι όλες οι φιλοδοξίες!».

Αλλά και στον πολιτικό χώρο, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, βρήκε επιτέλους κατά το κοινώς λεγόμενο τον δρόμο για το Άγιον Όροςμπορεί ίσως και αυτό να προσμετρηθεί στα θετικά αποτελέσματα του εκλογικού ποσοστού της “ΝΙΚΗΣ”,  διότι απ΄ ότι γνωρίζουμε, μέχρι τώρα ο κ. Πρωθυπουργός γνώριζε μόνο τον δρόμο που οδηγεί στα γραφεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τα οποία και επισκεπτόταν ευκαιρίας δοθείσης, μια-δυο φορές τον χρόνο. Να αναφέρουμε, επίσης, σημειολογικά, ότι στην άλλη κορυφή του δρόμου που οδηγεί στα γραφεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, βρίσκονται τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, τα οποία φυσικά ούτε καν σαν σκέψη πιστεύουμε δεν έχει περάσει από το μυαλό των επικοινωνιολόγων του Πρωθυπουργού να του προτείνουν να τα επισκεφθεί και να συζητήσει με τους Θεολόγους της χώρας!

Μα τι συζητάμε τώρα… Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να συναντήσει την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, όταν η Υπουργός του της Παιδείας και των Θρησκευμάτων, η κ. Νίκη Κεραμέως, αθετώντας τις υποσχέσεις που είχε δώσει σε συνάντησή που είχε με σύσσωμο το Διοικητικό της Συμβούλιο πριν τις εκλογές του 2019 ότι θα έχει δίπλα της την Ένωση για να αποκαταστήσει το μάθημα των Θρησκευτικών στη Συνταγματική, Ορθόδοξη και Παιδαγωγική θέση που είχε πριν την κακοποίηση, την αλλοτρίωση και την πλήρη αποεκκλησιοποίηση στην οποία οδηγήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τις πολλές και συνεχείς επί τέσσερα χρόνια προσπάθειες της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, δεν καταδέχτηκε ούτε μία φορά να συναντήσει τους εκπροσώπους της!

Ερμηνεύοντας τη νίκη της «ΝΙΚΗΣ»

Αυτή η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι επιβραβεύτηκε εκλογικά από μια συντριπτική εκλογική πλειονοψηφία. Ωστόσο θεωρούμε ότι δεν είναι αμελητέο, και ίσως αποδειχθεί κρίσιμο εκλογικά κάποια στιγμή, και το ποσοστό των συμπολιτών μας που διαφωνεί κάθετα με αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές και πολιτικές, και οι οποίοι προφανώς γι΄ αυτόν τον λόγο στήριξαν μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς.

Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι προ τριετίας (9/02/2020), είχαμε πρώτοι και δημόσια επισημάνει, ότι παρατηρούμε: «Πολλοί συμπολίτες μας στρέφονται στην κατεύθυνση της αναζήτησης μιας πολιτικής αλλαγής. Η σκέψη πολλών συμπολιτών μας είναι ότι η λύση αυτή μάλλον πρέπει να προέλθει από έναν νέο, άφθαρτο, πατριωτικό, συσπειρωτικό, ελπιδοφόρο πολιτικό φορέα, που θα εμφορείται από Χριστιανικά ιδεώδη και θα οδηγήσει στην πραγματική μεταπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος, δηλαδή στην απαλλαγή από το  λυσσαλέο αντιχριστιανικό, αντι-ορθόδοξο και ανθελληνικό μένος που επιβάλει το σύστημα της Νέας Τάξης δια των ντόπιων φορέων και εκφραστών του».

Επίσης, σε άλλη ευκαιρία, είχαμε τονίσει ότι: «Στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονοψηφίας των πολιτών της χώρας μας, φαίνεται ότι το δίπολο νεοπατριωτική και νεοταξική πολιτική, τείνει πλέον, να αντικαταστήσει τις μέχρι σήμερα γνωστές, παραδοσιακές διπολικές μορφές πολιτικής (σοσιαλιστική και συντηρητική ή αριστερή και δεξιά πολιτική)».

Και συνεχίζαμε, αναφερόμενοι και στο πολυβασανισμένο μάθημα των Θρησκευτικών, σημειώνοντας ότι: «Η συμπεριφορά λοιπόν των πολιτικών προς το Ορθόδοξο Χριστιανικό μάθημα των Θρησκευτικών, λειτουργεί και ως ένα ισχυρό πολιτικό μέτρο κρίσης-αξιολόγησης που έχουν στα χέρια τους οι Έλληνες πολίτες για να κρίνουν και να αξιολογούν σήμερα τους πολιτικούς τους.

Ερμηνεύοντας τη νίκη της «ΝΙΚΗΣ»

Ας έχουν λοιπόν όλοι υπ΄ όψιν τους, ότι οι Έλληνες με τα πολιτισμικά και ορθόδοξα βιώματα που έχουν δια μέσου των αιώνων, έχουν μέσα τους εμπειρίες, βιώματα και μνήμες, και κανείς πολιτικός φορέας δεν είναι εύκολο να τους ελέγξει και να τους ποδηγετήσει προκειμένου να μετατραπούν σε άθεους, υλιστές ή ουδετερόθρησκους.

Να γνωρίζουν επίσης ότι η Παιδεία των παιδιών των Ελλήνων Ορθοδόξων είναι ιερός σκοπός, και ότι το Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών έχει σχέση, για τα δικά τους πνευματικά κριτήρια, με την ποιότητα και την εξέλιξη του πολιτισμού, με την ανάπτυξη της πνευματικής κοινωνικής και ηθικής ζωής των πολιτών αυτής της χώρας, με τις δομικές οντολογικές αντιστάσεις στο κακό, στο άδικο, στο ανήθικο και στο απάνθρωπο, με τη μείωση της εγκληματικότητας, προπάντων όμως, με την πίστη τους στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο, καθώς είναι το μοναδικό Μάθημα που προσφέρει στα παιδιά μας την αίσθηση και βίωση της ελπίδας της αιωνιότητας, καλλιεργώντας, εντός της καταχνιάς αυτού του προσωρινού κόσμου, τη συμμετοχή τους στη χαρά της νίκης του Χριστού κατά του θανάτου. Γι΄ αυτό θεωρείται και είναι πρωτεύον θέμα και της σημερινής πολιτικής επικαιρότητας και απασχολεί μόνιμα εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, κλήρο και λαό.

Αυτήν την αξία και τη σημασία της ορθόδοξης διδασκαλίας οφείλουν να λάβουν υπ΄ όψιν και όλοι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας.

Εμείς, δε, οι υπόλοιποι, που ανήκουμε στον απλό λαό του Θεού, οφείλουμε να αγωνιστούμε για να διασώσουμε τη σχολική Ορθόδοξη αγωγή των παιδιών μας αναλλοίωτη και χωρίς τις παρεμβατικές υποδείξεις των εντός και εκτός της χώρας εκπροσώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όποιοι και αν είναι αυτοί».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε στους υπευθύνους της “ΝΙΚΗΣ” αλλά και σε  όποιον αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό, αυτό που έχει λεχθεί, ότι: «Όσο μεγαλύτερα είναι τα ανδραγαθήματα (που πετυχαίνει κάποιος), τόσο χειρότερος είναι ο πόλεμος (που αυτός θα δέχεται)».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood