Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου

Διασφαλίζεται η άμεση άρδευση 3.500 στρεμμάτων.
Εργασίες αποκατάστασης ταμιευτήρα ποταμού Κομψάτου (3)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με 120.000 ευρώ μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Οι εργασίες που εκτελούνται αποσκοπούν αφενός στην προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα, της κοίτης του ποταμού και των τριών γεφυρών που βρίσκονται στα κατάντη, και αφετέρου στην τροφοδοσία με νερό του τσιμεντένιου αύλακα που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού και σε συνέχεια του ταμιευτήρα, που διοχετεύει νερό άρδευσης από τον ποταμό Κομψάτο στην περιοχή ευθύνης και διαχείρισης του ΤΟΕΒ Ιάσμου.

Σημειώνεται ότι ο βορειότερος τοίχος του ταμιευτήρα που έχει διττό ρόλο του τοίχου συγκράτησης υδάτων ταμιευτήρα αλλά και τσιμεντοαύλακα, καταστράφηκε εν μέρει από έντονα φαινόμενα τον χειμώνα του 2021, ενώ ο νοτιότερος αναβαθμός συγκράτησης φερτών, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το 2018.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς πραγματοποίησε επίσκεψη στο σημείο μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Ριτβάν Χατζή Μεμέτ, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο ΤΟΕΒ Ιάσμου Τάσο Χατζηκωνσταντίνου.

Ο κ. Ταπατζάς δήλωσε: «Το έργο αυτό έπρεπε να γίνει γιατί με την παρέμβαση που κάνουμε διασφαλίζουμε την άμεση άρδευση 3.500 στρεμμάτων από τον ποταμό Κομψάτο. Πρόκειται για χωράφια με καπνά, καλαμπόκια, τριφύλλια, που καλλιεργούν αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, Γαλήνης και Μωσαϊκού. Στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημα της αποκατάστασης του ταμιευτήρα που αξιοποιεί το νερό του Κομψάτου για τις αρδευτικές ανάγκες καλλιεργειών στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ιάσμου».

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για τη χρηματοδότηση του έργου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση έναρξη των εργασιών που εξασφαλίζουν την άρδευση των χωραφιών την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, “για πρώτη φορά από το 1957 που κατασκευάστηκαν οι συγκεκριμένες υποδομές, λαμβάνεται πρωτοβουλία από την Περιφερειακή Ενότητα για τη χρηματοδότηση και αποκατάσταση του ταμιευτήρα ποταμού Κομψάτου”.

Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου Έργο 120.000€ από την Π.Ε. Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood