Την άμεση λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των μελών του, αξιώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη της βόρειας Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή του στηλιτεύει τις σκηνές πανικού που εκτυλίσσονται στα καταστήματα του Ομίλου, ενώ καταγγέλλει την εργοδοσία ουσιαστικά για αναλγησία όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσωπικού.

Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:

«Tο Σωματείο καταγγέλλει τις απαράδεκτες εικόνες και καταστάσεις που ζήσαμε όλοι τις προηγούμενες μέρες, και συνεχίζουμε να ζούμε: Τον απίστευτο συνωστισμό στα καταστήματα, τα εξαντλητικά  ωράρια, τις ακυρώσεις ρεπό και αδειών (μαζί και των «ειδικών», που πάνε περίπατο), τα «έλα και βλέπουμε αν θα πληρωθείς», τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης να κάνουν τοn «διαιτητή» ανάμεσα σε αψιμαχίες πελατών. Την ίδια ώρα ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ για τον εργοδότη, καλά κρατεί. Κράτος και εργοδοσία φέρουν τεράστιες ευθύνες για την έκθεση χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους σε μεγάλο κίνδυνο. Μας καλούν, και ορθώς, να «μείνουμε σπίτι», κλείνουν τα καταστήματα εστίασης, όμως την ίδια ώρα ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες στα σούπερ μάρκετ. Τους απαντάμε:

Κύριοι, δεν θέλουμε τα διευρυμένα ωράρια που ετοιμάζετε. Μας φτάνουν και μας περισσεύουν αυτά που υπάρχουν. Τα κέρδη σας δεν είναι πάνω από την υγεία μας.

  • Να παρθούν τώρα, αν όχι χτες, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Να απολυμαίνονται καθημερινά, καταστήματα, αποθήκες και γραφεία.
  • Να τοποθετηθούν προστατευτικά πλέξι-γκλας στα ταμεία.
  • Να φοριούνται υποχρεωτικά μάσκες και γάντια που θα αλλάζουν τακτικά όλοι οι συνάδελφοι
  • Να          απαγορευτεί     η             είσοδος                και         ταυτόχρονη       παρουσία           στα καταστήματα αριθμού μεγαλύτερου των δέκα πελατών.

Απέναντι στην «ανάγκη» για αστρονομικούς τζίρους εν μέσω υγειονομικής κρίσης, προτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες: Την υγεία τη δική μας, των συναδέλφων μας, των οικογενειών μας, όλου του πληθυσμού.  Δεν είναι ώρα για «κουβέντες», «ναι μεν αλλά», και «να δούμε πως θα πάει».

Τώρα είναι η ώρα».