Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τις δραστηριότητες και τα πεπραγμένα της Βακουφικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Τεμένους Αλεξανδρούπολης (ΒΕΜΠΤΑ) ο Επίτροπος Μουαμμέρ Χατζηκερίμογλου γνωστοποιεί οτι:

“1. Ολοκληρώθηκε πλήρως η επισκευή και η ανακαίνιση με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του γραφείου της ΒΕΜΠΤΑ.

2. Έγινε επιδιόρθωση και βαφή εσωτερικά και εξωτερικά τμημάτων του τοίχου του τεμένους και λοιπές εργασίες συντήρησης.

3. Αφαιρέθηκε λόγω παλαιότητας και επικινδυνότητας για τους διερχόμενους πολίτες και πελάτες, ξύλινη κατασκευή από την πρόσοψη ενός εκ των καταστημάτων της ΒΕΜΠΤΑ, η όποια στη συνέχεια σοβατίστηκε και βάφτηκε.

4. Αντικαταστάθηκε λόγω σοβαρής βλάβης το παλαιό υδραυλικό δίκτυο με νέο, σε ένα από τα διαμερίσματα της ΒΕΜΠΤΑ. Η βλάβη δημιουργούσε υγρασία σε διπλανό κατάστημα.

5. Συνεχίζοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, η Βακουφική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Τεμένους Αλεξανδρούπολης, μοίρασε στις 05/11/2020 τρόφιμα σε 90 οικογένειες της οδού Άβαντος”.

Η ΒΕΜΠΤΑ ευχαριστεί θερμά:

“- το γραφείο τελετών Κωνσταντίνου Παπαχρυσοστομίδη για τη δωρεά stand-βάσης για τα φέρετρα.

– την οικογένεια Σαλτζή Χαμδίε για τη δωρεά εις μνήμην του αποβιώσαντος Μεμέτ Ογλού Χασάν, η οποία διατέθηκε για την κατασκευή των μαρμάρων της μεγάλης βρύσης και της πέτρας της τελευταίας προσευχής του νεκρού (Musallâ Taşı) στα μουσουλμανικά  κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.

– τη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής για τη βοήθεια που πρόσφερε αφιλοκερδώς με το επαγγελματικό της μηχάνημα για την πλύση των χαλιών του Τεμένους Αλεξανδρούπολης, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά πνεύμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας όπου υφίσταται ανάγκη.

– Όλους τους τεχνίτες και το προσωπικό που με προσωπική εργασία και διάθεση προσφοράς συνέβαλαν ανιδιοτελώς στην κατασκευή του υδραυλικού δικτύου στα κοιμητήρια. Συχνά βοηθούν εθελοντικά σε αυτά τα θρησκευτικά και ιερά θέματα. Ευχαριστίες από καρδιάς.

Ευχαριστίες τέλος στους φορείς της Πολιτείας και στην αυτοδιοίκηση που συνδράμουν και διευκολύνουν το έργο της ΒΕΜΠΤΑ προς όφελος των μουσουλμάνων συμπολιτών”.

11ea2a78 screenshot 551 cc2c8e86 screenshot 552 362f7998 screenshot 553 dafeffc6 screenshot 554