Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη ξεκίνησε από την Κομοτηνή η σειρά των ενημερωτικών δράσεων δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξης» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Κατά τον χαιρετισμό του  ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το ΥΜΕΠΕΡΑΑ αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με πόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτεί έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας στους τομείς του περιβάλλοντος και των μεταφορών, με κρίσιμο αποτύπωμα σε όλες τις Περιφέρειες.

Ειδικότερα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μέσω του ΥΜΠΕΕΡΑΑ χρηματοδοτούνται η κατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, και συγκεκριμένα το τμήμα Δημάριο-Σύνορα, καθώς και έργα αποχέτευσης και διαχείρισης λυμάτων σε Δήμους όπως η Κομοτηνή, ο Νέστος, η Θάσος, η Προσοτσάνη και το Παγγαίο.

Με την Πρόσκληση δε, που θα ανοίξει τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα χρηματοδοτηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που μπορεί να αξιοποιήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Εξάλλου από την πλευρά του Υπουργείου το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η αύξηση του προϋπολογισμού σε ενεργή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, προκειμένου να ενταχθεί το έργο της Οδικής Σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ανατολική περιφερειακή οδός), προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, παράλληλα με τη διευθέτηση των τελευταίων τυπικών ζητημάτων.

Τέλος, είναι ενεργή Πρόσκληση για την ενεργειακή αναβάθμιση-παραγωγή ενέργειας από μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας ή με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε νοσοκομεία, όπου αναμένεται η ένταξη ιδρυμάτων της περιοχής όπως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ