Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Συγκρίνοντας τιμές μέσω γνωστής πλατφόρμας delivery, καταγράφηκαν σημαντικές πτώσεις τιμών σε ορισμένες περιοχές, ενώ σε άλλες, σημαντικές αυξήσεις. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν την πρωτιά σχεδόν σε όλα τα είδη καφέ.
Φωτογραφία_7

Το Pricefox, η online πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου και πακέτων ενέργειας, και οι ειδικοί της σύγκρισης, συγκρίνουν για μια ακόμη χρονιά τις τιμές του καφέ στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ας δούμε αναλυτικά σε κάθε περιοχή τις τιμές του καφέ.

Τιμές καφέ στην Αττική

Στην Αττική οι τιμές φαίνεται να έχουν μειωθεί σημαντικά σε ορισμένα είδη καφέ σε σχέση με το 2022. Για παράδειγμα, παρατηρούμε μείωση άνω του 20% στην ετήσια μέση τιμή του ελληνικού καφέ και του φραπέ, και μείωση άνω του 16% στη μέση τιμή του εσπρέσο. Αυτό που εμφανίζει πολύ ενδιαφέρον είναι ότι αυξήθηκαν οι ελάχιστες τιμές σε όλους τους καφέδες και μειώθηκαν οι μέγιστες. Αυτό σημαίνει ότι ο πιο φθηνός καφές στην Αθήνα ακρίβυνε. Δεν θα βρει κανείς στην Αθήνα καφέ με λιγότερο από 1,30€, ακόμα και στις πιο οικονομικές περιοχές. Επίσης σημαίνει ότι έχει μειωθεί το μεγάλο εύρος τιμών που βλέπαμε το 2022. Άρα, σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox, οι καταναλωτές βρίσκουν λίγο-πολύ τα ίδια επίπεδα τιμών σε όλες τις περιοχές της Αθήνας όταν θέλουν να παραγγείλουν. Πιο αναλυτικά, βλέπουμε ότι ο ακριβότερος καφές είναι ο φρέντο καπουτσίνο στην περιοχή του Κολωνακίου που φτάνει τα 4,20€. Σε σχέση με τα ευρήματα της περσινής έρευνας μειώθηκε κατά 0,30€. Υψηλές τιμές αγγίζουν και ο καπουτσίνο με τον φρέντο εσπρέσο φτάνοντας τα 3,60€ σε περιοχές όπως το Κολωνάκι και τον Νέο Κόσμο. Έκπληξη προκαλεί και ο καφές φίλτρου που φτάνει στο ίδιο ύψος τιμών σε μερικές περιοχές της Αθήνας. Ο πιο φθηνός καφές παραμένει ο ελληνικός που μπορεί κανείς να το βρει από μόλις 1,30€ μέχρι και 2,10€.

Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Τιμές καφέ στη Θεσσαλονίκη

Στην συμπρωτεύουσα οι τιμές του καφέ έχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου αυξηθεί. Εξαίρεση αποτελούν ο εσπρέσο και ο ελληνικός καφές, των οποίων έχουν μειωθεί οι ελάχιστες, οι μέγιστες και οι μέσες τιμές πώλησής τους. Μπορεί τώρα κανείς να αγοράσει εσπρέσο ή ελληνικό με 1€. Όλα τα υπόλοιπα είδη καφέ έχουν αυξηθεί, με το φρέντο εσπρέσο και το φρέντο καπουτσίνο να ξεκινάνε από τα 1,70€ και 1,85€ αντιστοίχως. Αύξηση 0,50€ και 0,45€ ετησίως. Ο καφές με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη μέση τιμή του είναι ο φραπέ που ξεπέρασε το 17%. Αυτό σημαίνει ότι για τα περισσότερα είδη καφέ, οι Θεσσαλονικείς πληρώνουν περισσότερα το 2023 από ότι το 2022. Ο φρέντο καπουτσίνο, για παράδειγμα, και ο φίλτρου μπορεί να ξεπεράσουν τα 4€, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ο φρέντο εσπρέσσο φτάνει κι αυτός τα 3,6€ σε μερικά καταστήματα. Αν και οι τιμές του καφέ έχουν αυξηθεί γενικά στη Θεσσαλονίκη, βρίσκει κανείς κάθε είδους καφέ με λιγότερα από 2€.

Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Τιμές καφέ στην Πάτρα

Και στην Πάτρα καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με το 2022, χωρίς όμως να φτάνουν τα επίπεδα της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης. Οι μέσες τιμές σε κάθε είδος καφέ έχουν ανέβει. Μάλιστα ο καπουτσίνο σημείωσε αύξηση 22% στη μέση τιμή σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox, μπορούσε κανείς να βρει καπουτσίνο με 1,2€ το 2022. Φέτος, στο κέντρο της Πάτρας, ο καπουτσίνο ξεκινάει από τα 2,00€. Αύξηση 0,80€. Ωστόσο, ο οικονομικότερος καφές είναι ο ελληνικός που ξεκινάει από 1,00€ και δεν ξεπερνάει τα 2,00€. Ακόμα και ο ακριβότερος καφές στο κέντρο της Πάτρας, δεν ξεπερνάει τα 2,5€ για όσους θέλουν να παραγγείλουν στο σπίτι ή το γραφείο.

Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Τιμές καφέ στη Λάρισα

Στη Λάρισα, γνωστή πόλη του καφέ, οι τιμές εμφανίζουν πτώση σε μερικά είδη καφέ και ελάχιστη αύξηση σε άλλα. Συγκεκριμένα ο φρέντο καπουτσίνο εμφανίζει μεγαλύτερη του 35% μείωση στην μέση τιμή του με τον ακριβότερο να φτάνει μέχρι τα 2,40€, ο οποίος είναι 1,1€ φθηνότερος σε σχέση με το 2022. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο φραπέ στη Λάρισα δε πέφτει κάτω από 1,70€, κάτι που δεν συναντάται σε άλλη πόλη, σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox. Παρόλα αυτά και ο φραπέ και ο φρέντο εσπρέσο σημειώνουν μείωση στις μέσες τιμές τους μεγαλύτερη του 20% έναντι του 2022. Δεν κατάφερε η ομάδα του Pricefox να εντοπίσει στο κέντρο της Λάρισας κανένα μαγαζί που να χρεώνει περισσότερα από 2,4€ τον καφέ. Από την άλλη πλευρά, φθηνότερο καφέ από τον ελληνικό στα 1,4€ δεν βρίσκει κανείς εύκολα. Σε μερικές περιπτώσεις οι φθηνότερες τιμές θυμίζουν περισσότερο Αθήνα παρά επαρχιακή πόλη.

Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Τιμές καφέ στο Βόλο

Αν και οριακά, στο Βόλο οι μέσες τιμές σε όλα σχεδόν τα είδη καφέ αυξήθηκαν σε σχέση με το 2022. Ο εσπρέσο και ο φραπέ καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση στις μέσες τιμές τους με 12% και 14% αντιστοίχως. Αν και δεν ξεπερνούν τα 2,00€. Πιο συγκεκριμένα, ο πιο ακριβός καφές δεν ξεπερνάει τα 2,50€ σε αντίθεση με το 2022 που θα αγόραζε κανείς καπουτσίνο ακόμα και με 2,80€. Ο πιο φθηνός καφές είναι ο ελληνικός που ξεκινάει από τα 1,2€ και φτάνει τα 2,3€.

Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Τιμές καφέ στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης συναντάμε τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις στις τιμές σε σχεση με το 2022. Ο ελληνικός καφές και ο εσπρέσο σημείωσαν αύξηση 30% στις μέσες τιμές τους. Ενώ ο φρέντο εσπρέσο και ο φρέντο καπουτσίνο σημείωσαν μείωση στις μέσες τιμές τους 11% και 15% αντιστοίχως. Οι ελάχιστες τιμές σε κάθε είδος καφέ όμως αυξήθηκαν (εκτός του ελληνικού καφέ) και ξεκινάνε από 1,2€ για τον ελληνικό και από 1,5€ για τα υπόλοιπα είδη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Priceofx, ο ακριβότερος καφές στο Ηράκλειο είναι ο ελληνικός που αγγίζει τα 3€ και τον ακολουθεί ο φρέντο καπουτσίνο με 2,85€. Αν και το 2022 ο καπουτσίνο, ζεστός και κρύος, και ο φρέντο εσπρέσο ξεπερνούσαν τα 3€, φέτος συναντάμε αυτά τα είδη καφέ σημαντικά πιο φθηνά. Ο φρέντο καπουτσίνο κατακτάει την πρωτιά ως ο ακριβότερος καφές στο Ηράκλειο Κρήτης με 2,85€. Στο Pricefox.gr οι καταναλωτές πέρα από έρευνες μπορούν να συγκρίνουν και να αγοράσουν πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου και πακέτα ρεύματος ή φυσικού αερίου εξοικονομώντας έως και 40%.

Έρευνα Pricefox.gr | Οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα 2023

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood