Εκδήλωση με τίτλο «Erasmus Plus Days: Let’s meet, move and learn!», στο πλαίσιο των Erasmus Days 2018, διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Erasmus+ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus του πανεπιστημίου, με το δίκτυο Eurodesk Ελλάδος και με τη νεανική ΜΚΟ System and G.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει Open Space, όπου εκπρόσωποι των φορέων θα παρουσιάσουν και θα παράσχουν στους ενδιαφερόμενους εξατομικευμένη συμβουλευτική σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου κανείς να ταξιδέψει, να μάθει, να σπουδάσει και να εργαστεί στο εξωτερικό. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν νέοι που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να βρουν πιθανώς το κατάλληλο πρόγραμμα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και στις ανησυχίες τους.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί θεματικό Speed Dating, με σκοπό να συνομιλήσουν οι νέοι μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στην καφετέρια Βαρόσι στις 6 το απόγευμα.