Συνελήφθησαν στον νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, 4 μέλη σπείρας που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, τις βραδινές ώρες της Τρίτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δράστες σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης, να επιβιβάζουν 9 μη νόμιμους μετανάστες σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

0faafb33 3

Ακολούθως, ο ένας από τους διακινητές, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ οι άλλοι τρεις δράστες, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι το ένα όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκε ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας των βουλγάρικων αρχών, οι οποίες είναι καταχωρημένες ως κλεμμένες.

d139c7a6 1 3

Σημειώνεται ότι ένας από τους διακινητές έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και ότι ο ένας οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πινακίδες κυκλοφορίας και χρηματικά ποσά, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.