Επιβάλλεται “πράσινο τέλος” στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης

Και επιβάρυνση των επιχειρήσεων μέσης τάσης - επαγγελματίες, βιομηχανία, βιοτεχνία - με 180 εκατ. ευρώ, από την εκκαθάριση των χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019, εν μέσω lockdown!
720_175305_07f6f1b6fe-96588eecfe82b89f

“Ο κύριος Χατζηδάκης επιβαρύνει την κοινωνία και την οικονομία εν μέσω πανδημίας και lockdown”, καταγγέλλει ο τομεάρχης Ενέργειας-Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης του υπουργού για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ).

Επιβάλλεται "πράσινο τέλος" στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησηςΣυγκεκριμένα στη δήλωσή του τονίζει:

Πέντε τρόπους να επιβαρύνει την κοινωνία για να «λύσει» το διαρκώς αυξανόμενο έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό για τις ΑΠΕ, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, Παρασκευή απόγευμα, για να περάσει κάτω από τα «ραντάρ» των ειδήσεων:

  1. Θέσπιση εφάπαξ έκτακτου τέλους χρέωσης προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, 2 ευρώ/MWh για το έτος 2021, το οποίο θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές ως επιβάρυνση 110 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.
  2. Επιβολή πράσινου τέλους στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης (diesel) ίσου με 0,03 ευρώ/λίτρο, ως “Ειδικός φόρος άνθρακα” (SpecialCarbonTax) που υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ακόμα ένας άδικος φόρος της ΝΔ, που θα επιβαρύνει όλους τους πολίτες.
  3. Υιοθέτηση μηχανισμού ισόποσης αυξομείωσης μεταξύ Χρέωσης Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) και Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ). Ακυρώνονται έτσι οι μειώσεις των χρεώσεων ΥΚΩ και το όφελος των καταναλωτών από τα έργα διασύνδεσης των νησιών.
  4. Επιβάρυνση των επιχειρήσεων μέσης τάσης – επαγγελματίες, βιομηχανία και βιοτεχνία – με 180 εκατ. ευρώ, από την εκκαθάριση των χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019, εν μέσω lockdown!
  5. Έκτακτη εισφορά των παραγωγών ΑΠΕ, δηλαδή πράσινης ενέργειας, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρών, παρ’ ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 2014, όταν έγινε πάλι αντίστοιχη περικοπή (newdeal), είχε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει κάποια αναδρομική παρέμβαση στο μέλλον…

Η επιλογή του κυρίου Χατζηδάκη να επιβαρύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ενώ βρισκόμαστε σε lockdown, και συνεπώς προτεραιότητα όλων είναι να μείνουμε ασφαλείς, είναι τουλάχιστον προκλητική αλλά και αποκαλυπτική.

Ο κύριος Χατζηδάκης επιβαρύνει την κοινωνία με το έλλειμμα του λογαριασμού των ΑΠΕ, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά με δική του ευθύνη, όταν προσπάθησε να κρύψει έτσι τις άδικες αυξήσεις της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι προκλητική επειδή επιβαρύνει όλους τους πολίτες, όσους είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους, και τις επιχειρήσεις της χώρας μας, άρα και το κόστος παραγωγής, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Είναι αποκαλυπτική γιατί ο κύριος Χατζηδάκης διορθώνει τις άδικες αυξήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας με νέες αυξήσεις εις βάρος όλων των καταναλωτών και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας!

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που το 2015 παρέλαβε τον ΕΛΑΠΕ με έλλειμμα 800 εκατ. ευρώ, κατάφερε τον Ιούλιο του 2019 να τον παραδώσει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πλεόνασμα και αποθεματικό «μαξιλάρι» ασφαλείας, καθώς δεν επιβάρυνε, σε περίοδο μνημονίων, τους πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ούτε κατά ένα ευρώ την περίοδο 2015-2019.

Υ.Γ. Οι συγκρίσεις είναι θεμιτές”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood