Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ θα αναγορευτεί ο διεθνούς φήμης Ερευνητής, Ιωάννης Λάμπρης

Ο Καθηγητής Ιωάννης Λάμπρης αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιστήμονα στον χώρο της Ιατρικής & Μοριακής Έρευνας στο πεδίο της Ανοσολογίας. Πρωτοπόρα ερευνητικά επιτεύγματα της ομάδας του έχουν βρει εφαρμογή διεθνώς στη διάγνωση και θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων, αιματολογικών και θρομβωτικών παθήσεων.
Lampris-b

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00, μια σημαντική εκδήλωση για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα λάβει χώρα στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, παρουσία των πρυτανικών αρχών και πλήθους προσκεκλημένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής θα αναγορευτεί, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Ιωάννης Λάμπρης, μια εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής διασποράς, σε αναγνώριση του εξαίρετου έργου του και της αδιάλειπτης προσφοράς του στην επιστήμη και στην κοινωνία.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Λάμπρης αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιστήμονα στον χώρο της Ιατρικής & Μοριακής Έρευνας στο πεδίο της Ανοσολογίας, και ειδικότερα της μελέτης του συμπληρώματος, μιας ομάδας πρωτεϊνών καθοριστικών για τη λειτουργία του Ανοσολογικού μας συστήματος. Πρωτοπόρα ερευνητικά επιτεύγματα της ομάδας του έχουν βρει εφαρμογή διεθνώς σήμερα στη διάγνωση και θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων, αιματολογικών και θρομβωτικών παθήσεων. Εδώ και δύο δεκαετίες ο Καθηγητής Ιωάννης Λάμπρης στηρίζει σημαντικά την έρευνα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή αναγνώρισή του.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia στην Αλεξανδρούπολη, διεθνές συνέδριο για τα αυτοάνοσα, αυτοφλεγμονώδη και θρομβωτικά νοσήματα, όπου κορυφαίοι ειδικοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα συζητήσουν κλινικά και ερευνητικά θέματα αιχμής που αφορούν την παθογένεια, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παραπάνω νοσημάτων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τιμώμενο και το πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://pcoconvin.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/thrombosis23/progra

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood