Ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Μπάρμπας, είναι γνωστό ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στο γνωστικό αντικείμενο της πάλης.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών–Γυναικών που έλαβε χώρα στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν από τις 13 ως και τις 23 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη και το ετήσιο μίτινγκ της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην οποία άλλωστε συμμετέχει και ο ίδιος. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Ευρασιατικό Πανεπιστήμιο του Καζακστάν παρουσία του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης, Νενάντ Λάλοβιτς, και του προέδρου της Ασιατικής Ομοσπονδίας Ταουλέτ Τουρλιχάνοφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιάννης Μπάρμπας είχε την τιμή να ανακηρυχθεί επίτιμος καθηγητής στο Ευρασιατικό Πανεπιστήμιο.

f9f88832 mparmpas epitimos 3Επίσης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο στην ιστορία της γυναικείας πάλης, στη συγγραφή του οποίου έχει επίσης συμβάλει ο Ξανθιώτης στην καταγωγή επιστήμονας.

3250d4aa mparmpas epitimos 2Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης, είχε και χαρακτήρα προ-ολυμπιακού τουρνουά, αφού οι έξι πρώτοι σε κάθε κατηγορία εξασφάλιζαν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Μάλιστα η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση αφού η Μαρία Περβολαράκη στα 53 κιλά κατάφερε να πετύχει τις απαραίτητες νίκες, να διακριθεί, και κυρίως να κλείσει θέση για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της τετραετίας σε δέκα μήνες στην Ιαπωνία.

πηγή: thrakisports.gr

επιμέλεια: inkomotini.news