Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικής ΜΕΘ στην ΑΜ-Θ | Ψήφισμα-αίτημα Πρωτοβουλίας Πολιτών

Μια Περιφέρεια, πέντε Νομοί, πέντε Νοσοκομεία, ένα Πανεπιστήμιο με Ιατρική Σχολή, και ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ! ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ; ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;
meth
Η “Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ στην ΑΜ-Θ”, με ψήφισμα-ανοικτή επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, και κοινοποίηση προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, καταθέτει καθ’ όλα δίκαιη αξίωσή της για δημιουργία Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Περιφέρειας που θα κριθεί το πλέον κατάλληλο.
Συγκεκριμένα, το αίτημα της Πρωτοβουλίας, η οποία έχει προσχωρήσει και σε συλλογή υπογραφών, έχει ως εξής: 

“Κύριε Περιφερειάρχη.

Διευθυντές των Παιδιατρικών ΜΕΘ της χώρας μας έχουν κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη κλινών της ειδικότητάς τους στη βόρεια Ελλάδα.

Επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά πριν έναν μήνα όταν το νησί της Θάσου σκεπάστηκε με βαρύ πένθος με τον θάνατο του Γιωργάκη. Χάσαμε ένα πεντάχρονο παιδί επειδή δεν πρόλαβε να νοσηλευτεί σε μία από τις μόλις οκτώ Παιδιατρικές ΜΕΘ του “Ιπποκράτειου” Θεσσαλονίκης που διατίθενται για ολόκληρη (!) τη βόρεια Ελλάδα. Άλλος ένας θάνατος μικρού παιδιού της περιοχής μας, επειδή δεν πρόλαβε να βρει το κατάλληλο κρεβάτι έγκαιρα.

Μια Περιφέρεια, πέντε Νομοί, πέντε Νοσοκομεία, ένα Πανεπιστήμιο με Ιατρική Σχολή, και ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ!

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ; ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;

Σε μια χώρα με ανησυχητική υπογεννητικότητα· σε μια χώρα όπου οι δείκτες υγείας επιδεινώνονται ραγδαία· και σε μια Περιφέρεια που βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωγραφική θέση, η δυνατότητα έγκαιρης πρόσβασης των βρεφών και των παιδιών μας σε κατάλληλες μονάδες ΜΕΘ και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας) είναι εθνικό καθήκον και η έλλειψή της εθνικός κίνδυνος.

Ο τρίτος από τους δεκαεπτά παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για βιώσιμη ανάπτυξη, προβλέπει τα επόμενα χρόνια επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, και εξάλειψη της παιδικής θνησιμότητας, για όλο τον πλανήτη. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ εξαιρείται;

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Δημόσιας Υγείας 2021-2025 της Ελλάδας προβλέπει αντιστροφή της αυξητικής τάσης των δεικτών επιδείνωσης της παιδικής υγείας και μείωση της βρεφικής θνησιμότητας. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ εξαιρείται;

Κύριε Περιφερειάρχη.

Αν ειλικρινά θεωρείτε άδικη την ανισότητα πρόσβασης των παιδιών μας σε μονάδες που μπορούν να σώσουν τις ζωές τους, τότε οφείλετε να στηρίξετε έμπρακτα, με σθένος και επιμονή, την πρωτοβουλία των κατοίκων της ΑΜ-Θ για δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ. Αν δεν βλέπετε τα παιδιά του τόπου μας, από τη Θάσο μέχρι τον Έβρο, σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, τότε οφείλετε να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τους Διοικητές των νοσοκομείων μας και να εκπονήσετε οικονομοτεχνική μελέτη με την οποία θα απευθυνθείτε στην κυβέρνηση, σε δωρητές, και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να γίνει ΚΟΡΥΦΑΙΟ αίτημά σας η δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Περιφέρειάς μας που θα θεωρηθεί το πλέον κατάλληλο. Αν συναισθάνεστε την αγωνία και τον πόνο των γονιών της Περιφέρειάς σας, θα πρέπει να φέρετε άμεσα το αίτημά μας για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όσες κλίνες ΜΕΘ κι αν γίνουν στο μέλλον στη Θεσσαλονίκη, ούτε τα παιδιά από τον Έβρο, ούτε καν τα παιδιά από την Καβάλα, θα προλαβαίνουν να φτάσουν. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη η απαίτηση για δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ να διεκδικηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ καθώς η δημιουργία της είναι σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία.

Να είστε σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας θα τη υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ΜΕΘ στην ΑΜ-Θ θα είναι μόνιμος και ένθερμος αρωγός, δημιουργώντας δίκτυο υποστήριξης και τεκμηρίωσης του αιτήματος και της υλοποίησής του. Περιμένουμε με αγωνία και αποφασιστικότητα τις άμεσες κινήσεις σας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood