Τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα της Super League 1, καθώς και στους ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, μετά και από σχετική έγκρισης της UEFA, και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την προστασία από τον covid-19, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος στα στάδια φιλάθλων, σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με φιλάθλους, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα (Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια), καθώς και ένας-δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Εν όψει των παραπάνω, προβλέπονται τα εξής:

  • Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.
  • Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.
  • Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.