• Η επανεμφάνιση του καθηγητή επιδημιολογίας κρίθηκε επιβεβλημένη – «Αν μας ξαναδείτε να ανησυχήσετε», είχαν πει στην τελευταία καθημερινή ενημέρωσή τους Τσιόδρας-Χαρδαλιάς τον Μάιο.

Το εθνικό δίδυμο της επιτυχίας του κορωνοϊού επιστρέφει σήμερα σε πλήρη σύνθεση στις 6 το απόγευμα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Και αυτό γιατί, «αν μας ξαναδείτε σε καθημερινή ενημέρωση, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», είχε σχολιάσει ο κ. Τσιόδρας με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίας του τον περασμένο Μάιο στην καθημερινή μέχρι τότε ενημέρωση για τη διασπορά του ιού, προαναγγέλλοντας ως δυσοίωνη για την εξέλιξη της νόσου την τυχόν επιστροφή του.

Τους μήνες που μεσολάβησαν, ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας ήταν παρών σε όλες τις αποφάσεις της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, κρατώντας τον γνωμοδοτικό του ρόλο και πίσω από τις κάμερες χωρίς διακοπή. Η αποστροφή, άλλωστε, χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα ότι “δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα” άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του στην ενημέρωση σήμερα στις 6 το απόγευμα, δεδομένης της αυγουστιάτικης έξαρσης των κρουσμάτων.

Η επανεμφάνιση του κ.Τσιόδρα συμβολίζει παράλληλα τον συναγερμό που έχει σημάνει μεταξύ των ειδικών και στην κυβέρνηση μετά την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ήδη από την Κυριακή είχε γράψει το Πρώτο Θέμα.

Πλέον κυβέρνηση και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, κάθε μια από το δικό της μετερίζι αλλά και σε στενή συνεργασία, προσπαθούν να αποτρέψουν περαιτέρω διασπορά της Covid-19 που εδώ και μία εβδομάδα παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητική τάση. Έχει καταστεί μάλιστα σαφές πως όσο δεν περιορίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, τοσο θα επιβάλλονται μέτρα.

Στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης καλούν αύριο το πρωί σε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλου, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα και του προέδρου του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου.

πηγή: protothema.gr