Ανοιχτή επιστολή με την οποία αξιώνουν να μην μπει λουκέτο στο υποκατάστημα Σαπών της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σαπών “Αλληλεγγύη-Ανάπτυξη-Ανανέωση”, προς τον Διοικητή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος κ.κ. Κώστα Μιχαηλίδη και Παύλο Μυλωνά, την οποία και κοινοποιούν στον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, στον περιφερειακό διευθυντή ΑΜ-Θ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Κωνσταντίνο Στάσα, στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιο, στον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, στον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Γ. Σταυρίδη, και στους βουλευτές Ροδόπης Μ. Μουσταφά, Α. Καραγιουσούφ και Ι. Αχμέτ.

Συγκεκριμένα, οι Ντίνος Χαριτόπουλος, Μίλτος Μαυρίδης και Σωτήρης Μουζαλιώτης, επισημαίνουν στην επιστολή τους:

“Αξιότιμοι κύριοι.

Σας ενημερώνουμε ότι μεγάλη αναστάτωση, ανασφάλεια και απογοήτευση έχει προκληθεί στους πολίτες, στους φορείς και στον οικονομικό κόσμο της επαρχίας Σαπών από τη γνωστοποίηση του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στις Σάπες.

Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί αδιαλείπτως προσφέροντας αξιόλογες υπηρεσίες και στηρίζοντας την οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής εδώ και πενήντα χρόνια.

Το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί μια ολόκληρη επαρχία με δύο Δήμους και πάνω από 35.000 κατοίκους.

Η ταλαιπωρία που θα προκύψει για τους συναλλασσόμενους και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες από το κλείσιμο του υποκαταστήματος, θα είναι πολύ μεγάλη.

Οι οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή θα είναι δυσβάστακτες.

Οι δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απρόβλεπτες.

Με δεδομένο ότι στους γειτονικούς νομούς Ξάνθης, Έβρου, Δράμας και Καβάλας θα λειτουργούν 4-5 υποκαταστήματα στον καθένα, ζητούμε να αρθεί μια τέτοια μεγάλη αδικία για την περιοχή μας και παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να ανακληθεί η απόφαση για κλείσιμο, και να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στις Σάπες”.