Γενική Συνέλευση και Κοπή Βασιλόπιτας περιλάμβανε η πρώτη εκδήλωση για το 2019 του Συλλόγου Θρακών Αργολίδας «Η Θράκη», στο καφέ  ” Ακταίον Μare ” στην παραλία του Ναυπλίου.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, π. Κυριάκος, ευλόγησε την εκδήλωση και τη Βασιλόπιτα, «τυχερή» της οποίας αναδείχθηκε η πιστή φίλη του συλλόγου εδώ και πέντε χρόνια, Βασιλική Αλεφάντη από το Άργος, που παρέλαβε από τον πρόεδρο Πέτρο Νταλιάνη το δώρο, ένα ασύρματο τηλέφωνο.

Ακολούθως,  με καφέ και Θρακιώτικες τυρόπιτες και γλυκίσματα  που ετοίμασαν οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης ο απολογισμός του προηγούμενου έτους, όπου ο πρόεδρος Πέτρος Νταλιάνης, μετά τις ευχές για ευτυχισμένο, με υγεία και πρόοδο 2019, αναφέρθηκε αφενός στα οικονομικά (έσοδα – έξοδα του έτους) και στη  συνολική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, και αφετέρου στις εκδηλώσεις που έγιναν το 2018.

Ακολούθως συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις που πρότεινε το Δ.Σ. για το 2019 και εγκρίθηκαν από τα μέλη, οι οποίες είναι:

  • 6ος αποκριάτικος χορός στις 24/2 και ώρα 13:30 στο κοσμικό κέντρο ”ΠΑΝΤΑΖΗΣ” (Κεφαλάρι Άργους ),  με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Θεσσαλών Αργολίδας που ζήτησαν να διασκεδάσουν μαζί οι δύο σύλλογοι, και αυτή η επιθυμία τους έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
  • «Ελευθέρια Θράκης» για πέμπτη χρονιά στις 12/5 και ώρα 12:00-14:00, με ομιλία Θρακικού ενδιαφέροντος, σε χώρο του Ναυπλίου.
  • Συμμετοχή του συλλόγου για δεύτερη φορά στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,  «Δρόμοι  Πολιτισμού  Αργολίδας» – εφόσον πραγματοποιηθούν.
  • Πραγματοποίηση οδικής εκδρομής στη Θράκη, και ενδεχομένως στην Κωνσταντινούπολη, την καλοκαιρινή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.
  • Πραγματοποίηση επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας με τη συμμετοχή κατάλληλου αρχαιολόγου – ιστορικού – ξεναγού.
  • Γιορτή του προστάτη του συλλόγου, Αγίου Νεκταρίου, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στις 8/11 στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στις εργατικές κατοικίες Ναυπλίου, με συμμετοχή στην αρτοκλασία του εσπερινού.
  • Διενέργεια εκλογών  σύμφωνα με το καταστατικό, τον Δεκέμβριο του 2019, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου, για την περίοδο (2020 – 2022).