Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας της στην Κομοτηνή εν όψει της συμπλήρωσης εκατό ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό.
Την Πρόεδρο υποδέχτηκε ο Πρύτανης του ΔΠΘ, καθηγητής χειρουργικής, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, στην αίθουσα της συγκλήτου του ιδρύματος, όπου πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές και τους κοσμήτορες των οκτώ σχολών του πανεπιστημίου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το καλωσόρισμα του Πρύτανη, εξέφρασε τη χαρά της που επισκέπτεται ακόμη μία φορά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, η παρουσία του οποίου στη Θράκη είναι κομβικής σημασίας. Ανέφερε, δε, ότι γνωρίζει το πανεπιστήμιο λόγω της σχέσης της με τη νομική σχολή του, η οποία αποτελεί τη δεύτερη έδρα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.
Οι αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ παρουσίασαν τα επιτεύγματα του πανεπιστημίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στους τομείς της αρμοδιότητάς τους, ενώ οι κοσμήτορες παρουσίασαν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στις σχολές του.
Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δυναμική και το έργο του πανεπιστημίου, και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει σύντομα να το επισκεφθεί εκ νέου, όπως και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.