Στην επισφράγιση της συνεργασίας τους θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για το Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Π.Θ. τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Αλεξανδρούπολη.

Η Euralex είναι η ευρωπαϊκή, επιστημονική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία λεξικογραφίας, και ο μοναδικός θεσπισμένος φορέας που αφορά στη λεξικογραφία, δηλαδή στην επιστήμη η οποία ασχολείται θεωρητικά και εμπειρικά με τη δημιουργία λεξικών.

Τα συνέδρια της Euralex αποτελούν αφορμή συγκέντρωσης ερευνητών, ακαδημαϊκών, αλλά στελεχών εταιρειών και εκδοτικών οίκων λεξικών, ανά δύο χρόνια, με στόχο την παρουσίαση όλων των νέων ερευνητικών δεδομένων στον χώρο της λεξικογραφίας.

Από την πλευρά της Euralex για την υπογραφή της συμφωνίας θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της εταιρείας Gilles-Maurice de Schryver, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Γάνδης καθώς και του Πανεπιστημίου της Πραιτώριας.