Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Για ενήλικους και παιδιά | Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ ΜΟΝΗΣ ΛΗΝΟΥ

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού, οργανώνει και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό με τις παρακάτω δράσεις για το ευρύ κοινό:

  • Σάββατο 25 Μαΐου – Παπίκιο Όρος | Το πολιτιστικό περιβάλλον είναι άρρηκτα δεμένο με το φυσικό, και προκειμένου να εμπεδωθεί αυτή η σχέση, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την περιοχή μετά τις περσινές πυρκαγιές, επιχειρείται κοινή δράση με τη Διεύθυνση Δασών, τον Δήμο Ιάσμου, τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής και την Οικολογική Oμάδα Ροδόπης. Γνωριμία με το συγκρότημα της Βυζαντινής Μονής Ληνού και θα διαπίστωση της αναγέννησης του δάσους. Σημείο συνάντησης: Πάνω πλατεία οικισμού Σώστη. Ώρα συγκέντρωσης:  09:30 π.μ. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικους και σε οικογένειες με παιδιά. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους νερό και καπέλα, και να φοράνε αθλητικά παπούτσια. Τηλ. επικοινωνίας: 25313-50630, 6932208114. Υπεύθυνη δράσης: Σοφία Ακριβοπούλου.
  • Κυριακή 26 Μαΐου – Παραδοσιακός οικισμός Μαρώνειας | Διαδραστική παρουσίαση μέσα από την οποία θα ξαναζωντανέψουν η ιστορία του τόπου και τα μνημεία του χωριού. Παράλληλα, με αφορμή την κεντρική «Κάτω βρύση» και τις πολλές ιστορικές κρήνες του χωριού, θα γίνει αναφορά στη ζωτική σημασία του νερού στην επιβίωση των ανθρώπων και ενός οικισμού διαχρονικά. Η δράση θα ολοκληρωθεί με παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού από το ΚΠΕ Μαρώνειας, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα τοπόσημα που συνθέτουν το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Μαρώνειας. Σημείο συνάντησης: Κεντρική πλατεία του χωριού. Ώρα συγκέντρωσης: 10:45 π.μ. Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους νερό και καπέλα, και να φοράνε αθλητικά παπούτσια. Τηλ. επικοινωνίας: 25313-50630, 6942264769. Υπεύθυνη δράσης: Άννα Αδαμαντίδου.

Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης Επιμορφωτικές/εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε Παπίκιο Όρος και Μαρώνεια, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood