Επιμελητήρια Έβρου, Ροδόπης, Δράμας | Ερωτηματικά για την επιλογή της εργολάβου κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων

Το έργο ανατέθηκε σε εταιρεία χωρίς γραφεία, χωρίς επίσημη ιστοσελίδα, με ένα "φτωχό" προφίλ μόνο στο facebook, που δημιουργήθηκε μάλιστα πριν από μόλις έναν μήνα!
1677886682111

Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή της εργολάβου στην οποία το Επιμελητήριο Έβρου, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, και το Επιμελητήριο Δράμας, όπως φαίνεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ανέθεσαν την κατασκευή των περιπτέρων τους στην Έκθεση Προβολής Τοπικών Προϊόντων που διοργανώνουν στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα από 8 έως 12 Μαρτίου τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ–ΘΡΑΚΗ». Δεν αποκλείεται μάλιστα το ίδιο να ισχύει και για τα Επιμελητήρια Καβάλας και Ξάνθης, αν και μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρξε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάποια απόφαση για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη έκθεση και την κατασκευή των περιπτέρων τους.

Τα Επιμελητήρια Έβρου, Ροδόπης και Δράμας ανέθεσαν στη συγκεκριμένη εργολάβο να τους κατασκευάσει τα περίπτερα αντί του ποσού των 5.696 ευρώ το καθένα. Σύνολο δηλαδή 5.696 Χ 3 = 17.088 ευρώ (περίπου 170 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ δηλαδή). Αν προστεθούν τελικά και τα Επιμελητήρια Καβάλας και Ξάνθης, και το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, θα έχουμε συνολικά 5.696 Χ 6 = 34.176 ευρώ (πάμε στα 341 ΚΑΤΣΟΥΣΤΑΡΚΑ τότε) στη συγκεκριμένη εργολάβο. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα που δόθηκαν ή αν το ποσό είναι σωστό. Άλλα ζητήματα προκύπτουν από την έρευνα που κάναμε.

Τα ερωτηματικά και τα πολύ ενδιαφέροντα αρχίζουν από ΄δω και πέρα. Οι αποφάσεις των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Δράμας, αναφέρουν πανομοιότυπα, ότι:

“Για την κατασκευή των περιπτέρων στην ανωτέρω έκθεση έγινε έρευνα από το Επιμελητήριο Έβρου για λογαριασμό όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και προτείνεται να ανατεθεί το έργο στην επιχείρηση Βέρα Ροκανά του Βασιλείου, με κόστος πέντε χιλιάδες εξακόσια ενενήντα έξι ευρώ (5.696,00), συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Η ανωτέρω επιχείρηση θα κατασκευάσει και θα παραδώσει 6 περίπτερα διαστάσεων το καθένα 250 cm Πλάτος X 200 cm Βάθος Χ 300 cm Ύψος = 5m2. Τα περίπτερα θα είναι σύγχρονης σχεδίασης με υλικά που ακολουθούν την κύρια αισθητική γραμμή των σύγχρονων εκθεσιακών περιπτέρων στα εγχώρια και διεθνή Εκθεσιακά Κέντρα”.

Άρα η συγκεκριμένη εργολάβος ή επιχείρηση αποτελεί πρόταση του Επιμελητηρίου Έβρου και του Προέδρου του Τάκη Τοψίδη αφού άλλωστε  είναι παράλληλα και επικεφαλής όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προς στα υπόλοιπα Επιμελητήρια που την υιοθέτησαν. Οπότε ρωτάμε:

  • Η έρευνα του Επιμελητηρίου Έβρου πώς ακριβώς έγινε και εντόπισε τη συγκεκριμένη επιχείρηση ή την εργολάβο Βέρα Ροκανά του Βασιλείου; Πού και πώς τη βρήκε ή την “ανακάλυψε” στην Αθήνα ο Τάκης Τοψίδης με τους συνεργάτες του;
  • Με μια απλή αναζήτηση που κάναμε στο google, διαπιστώσαμε αρχικά ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. Βρήκαμε μόνο μια ΑΠΛΗ ΣΕΛΙΔΑ  στο Facebook με τον τίτλο Rokana Vera_Exhibition Stands_Events_Seminars η οποία μάλιστα δημιουργήθηκε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ και συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 2023. Δεν υπάρχει διεύθυνση, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και ένα e-mail.

Επιμελητήρια Έβρου, Ροδόπης, Δράμας | Ερωτηματικά για την επιλογή της εργολάβου κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων

  • Αυτή λοιπόν την επιχείρηση, με μια απλή σελίδα στο facebook και δυο-τρεις φωτογραφίες γενικού περιεχομένου, την πρότεινε το Επιμελητήριο Έβρου και σύμφωνα με τις αποφάσεις των διοικήσεων των Επιμελητηρίων θα κατασκευάσει “περίπτερα που θα είναι σύγχρονης σχεδίασης με υλικά που ακολουθούν την κύρια αισθητική γραμμή των σύγχρονων εκθεσιακών περιπτέρων στα εγχώρια και διεθνή Εκθεσιακά Κέντρα”.

Επειδή λοιπόν δεν είχε διεύθυνση, και αφού ένας φίλος επιχειρηματίας από τον Έβρο ενδιαφέρεται για διοργάνωση κάποιας έκθεσης στην Αθήνα, από τη στιγμή που στη σύμβαση συνεργασίας που υπέγραψε το Επιμελητήριο Έβρου δια του Προέδρου του Τάκη Τοψίδη με την εργολάβο Βέρα Ροκανά αναφέρεται ότι είναι κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής επί της οδού ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ αριθμός 2, είπαμε να επισκεφθούμε τη συγκεκριμένη διεύθυνση για να δούμε από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει. Εκεί λοιπόν διαπιστώσαμε:

  • Στην οδό Ούλοφ Πάλμε αριθμός 2 στους Αγίους Αναργύρους υπάρχει ένα διώροφο κτίριο με ισόγειο και πρώτο όροφο. Από τον συγκεκριμένο αριθμό δεν υπάρχει κάποια είσοδος για τον πρώτο όροφο, παρά μόνο ένα ξενοίκιαστο κατάστημα που δείχνει μάλιστα παρατημένο από καιρό.

Επιμελητήρια Έβρου, Ροδόπης, Δράμας | Ερωτηματικά για την επιλογή της εργολάβου κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων

  • Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα κατάστημα γωνιακό με ρούχα και τσάντες, αλλά και ένα άλλο με ηλεκτρονικά τσιγάρα. Επί της Αγίων Αναργύρων επίσης, υπάρχει μια πόρτα που μπορεί να οδηγεί στον πρώτο όροφο, η οποία είναι κλειδωμένη και με σιδερένιες μπάρες. Επίσης, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις φωτογραφίες και το ΒΙΝΤΕΟ, ο συγκεκριμένος πρώτος όροφος δεν μπορεί να κατοικείται.

Επιμελητήρια Έβρου, Ροδόπης, Δράμας | Ερωτηματικά για την επιλογή της εργολάβου κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων

Αυτή είναι λοιπόν η διεύθυνση που αναφέρεται ως κατοικία της συγκεκριμένης εργολάβου ή της επιχείρησης με την οποία υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή των περιπτέρων τους τα Επιμελητήρια Έβρου, Ροδόπης και Δράμας, και θα δούμε αν το ίδιο έγινε και με αυτά της Καβάλας και της Ξάνθης.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΠΟΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ 

 

Αλήθεια, την…έψαξε πολύ αυτή τη συγκεκριμένη επιχείρηση και την πρότεινε στα άλλα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Πρόεδρος όλων τους, Τάκης Τοψίδης; Χωρίς γραφεία, εγκαταστάσεις, σταθερά τηλέφωνα, με μια απλή σελίδα στο facebook που δημιουργήθηκε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ, στις 26 Ιανουαρίου; Αν είχε στο παρελθόν αναλάβει πολλές δουλειές ακόμα, για να τη βρει ο κ. Τοψίδης και να την επιλέξει για το Επιμελητήριο Έβρου αλλά και για τα υπόλοιπα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, δεν θα δημοσίευε στη σελίδα του facebook κάποιες εξ αυτών; Όλα τα προηγούμενα είναι ερωτηματικά που αυτόματα δημιουργούνται και φυσικά δεν μπορείς να μην αναφωνήσεις βλέποντας όσα αναφέραμε, το γνωστό Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ…!”.

Μπορεί, λοιπόν, μόνος του ο καθένας, να διαπιστώσει τη νοοτροπία και πώς λειτουργεί αυτός ο άνθρωπος, που μετά την αποτυχία του να εκλεγεί Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2019, θέλει να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών του Έβρου και των άλλων τεσσάρων νομών. Για να κάνει παρόμοια και στην Περιφέρεια;

Φυσικά για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου τι να πούμε. Τι απαίτηση να έχεις από…στρατιωτάκια αμίλητα και ακούνητα μπροστά στις αποφάσεις και τα θέλω του Προέδρου τους. Εδώ δεν αντιδρούν σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Απλά παίρνουν μερικοί εξ αυτών δουλειές από το Επιμελητήριο – ο Νίκος Ραδιόγλου μέσω διαγωνισμού την καθαριότητα, ο Βασίλης Κασαπίδης τα εισιτήρια μετακίνησης, ο Ζήσης Σαρδάνης έβαλε την κόρη του για το Open Mall της Ορεστιάδας, ο Βούλης Μπιλιακάκης τις φωτογραφίσεις, ο Κυριάκος Αετόπουλος καμιά έκθεση όπως την Alexpo για παράδειγμα, και όλα καλά. Τα εκατοντάδες μέλη όμως του Επιμελητηρίου, των οποίων τα χρήματα διαχειρίζονται ο κ. Τοψίδης και οι υπόλοιποι, μήπως κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούν;

πηγή: evros-news.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood