Με τους διευθυντές των κεντρικών τραπεζικών καταστημάτων στη Ροδόπη, και με τον οικείο αστυνομικό διευθυντή, επικοινώνησε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, και πρότεινε “να φυλάσσονται οι χώροι εξωτερικά των τραπεζικών καταστημάτων, από τα ίδια τα καταστήματα, και με τη συμβολή και εποπτεία της αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, για να ρυθμίζεται η ορθή προσέλευση των πολιτών καθώς και η ενημέρωσή τους κατά περίπτωση για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων τους”.

Ο κ. Τσαλικίδης προέβη στην εν λόγω ενέργεια μετά τις εικόνες συνωστισμού χωρίς ατομικά μέτρα προφύλαξης που παρατηρήθηκαν χθες και σήμερα στις τράπεζες, και με σκοπό “την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων όσο και των πολιτών”, όπως ο ίδιος τονίζει, συμπληρώνοντας: “Ο συνωστισμός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έξω από τα καταστήματα των τραπεζών αποτελεί επικίνδυνη συμπεριφορά για τη δημόσια υγεία. Οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

Όπως γνωστοποιεί, δε, ο αντιπεριφερειάρχης, οι διευθυντές των τραπεζών και ο διευθυντής της αστυνομίας, τον διαβεβαίωσαν ότι “προωθείται και η διευκόλυνση των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (e-banking)”.

Καταλήγοντας ο κ. Τσαλικίδης απευθύνει τη σύσταση: “Όλοι μαζί με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες και να μην εφησυχάζουμε επιδιώκοντας την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης”.