Επίκαιρη ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ για τους τίτλους ιδιοκτησίας των κατοίκων του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Πρόκειται για θέμα που "αφορά την ενεργοποίηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για την απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους κατοίκους του ορεινού όγκου και άλλων περιοχών του νομού Ροδόπης, που εκκρεμεί για δεκαετίες", όπως σημειώνει ο Βουλευτής.
ΙΛΧΑΝ-ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα “Τακτοποίηση θέματος τίτλων ιδιοκτησιών ορεινού όγκου και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης”, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.     

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σημαντικός αριθμός πολιτών της μουσουλμανικής Μειονότητας στον ορεινό όγκο της Θράκης κυρίως αλλά και συνολικά σε όλη την ευρύτερη περιοχή δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας. Το θέμα δημιουργεί ζήτημα οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας. Ήδη έχει θεσμοθετηθεί η ειδική νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων εάν αφορούν την πρώτη κατοικία με μειωμένο πρόστιμο, χωρίς να θεραπεύεται το πρόβλημα έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων (ν. 4067/2012, άρθρο 47). Θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση τακτοποίησης των τίτλων.

Στην Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης γίνεται ειδική μνεία στο θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας στον ορεινό όγκο της Θράκης με την επισήμανση ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί ως εξής: «Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι την περαιτέρω υποβάθμιση περιοχών και κοινωνικών ομάδων επιφέρουν χρόνια άλυτα προβλήματα στην περιοχή, όπως το ζήτημα των τίτλων ιδιοκτησίας, δημιουργώντας επιπρόσθετη κοινωνική ανασφάλεια και έχοντας αρνητικό αναπτυξιακό πρόσημο. Σημαντικός αριθμός μειονοτικών δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας. Ήδη έχει θεσμοθετηθεί η ειδική νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων εάν αφορούν την πρώτη κατοικία με μειωμένο πρόστιμο, χωρίς να θεραπεύεται το πρόβλημα έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων (ν. 4067/2012, άρθρ 47). Το ελληνικό κράτος καλείται να επιταχύνει την επίλυση του θέματος των τίτλων ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας των παλλινοστούντων (ιθαγένειες και τίτλοι)».

Επειδή στην Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης γίνεται ειδική μνεία στο θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας στον ορεινό όγκο της Θράκης με την επισήμανση ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί

Ερωτάσθε:

Πότε, με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει το κεφάλαιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, που αφορά στους τίτλους ιδιοκτησίας του ορεινού όγκου και της ευρύτερης περιοχής, η έλλειψη των οποίων προκαλεί κατά κοινή παραδοχή την περαιτέρω υποβάθμιση περιοχών και κοινωνικών ομάδων στην συγκεκριμένη περιοχή;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood