Επίκαιρη Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ για τη στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης σε Ξάνθη και Ροδόπη

Κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα "Στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης".
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΒΟΥΛΗ
Η επίκαιρη ερώτηση αφορά  το νόμο 4823/2021–ΦΕΚ 136/Α/3-802021 για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 15 που αφορά τη στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) στον οποίο προβλέπεται η πλήρωση ορισμένων θέσεων στους κλάδους κλάδο δασκάλων (ΠΕ70 ή ΠΕ 71), ψυχολόγων (ΠΕ23) και κοινωνικών λειτουργών (ΠΕ30) από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στην Βουλή εάν πράγματι η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τις πρόνοιες του νόμου που η ίδια ψήφισε το 2021 για την στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, με την πρόσληψη μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη από τους κλάδους που προβλέπονται.
Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

“ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Υπουργό  Εθνικής Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού    

Θέμα: Στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης

Κύριε Υπουργέ,

Με το νόμο 4823/2021 –ΦΕΚ 136/Α/3-802021 , για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 15 που αφορά την   στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, ( ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) προβλέπεται ότι υφίστανται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 1.120 θέσεις προσωπικού για μια σειρά από κλάδους Εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και Διοικητικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα, για τον κλάδο δασκάλων (ΠΕ70 ή ΠΕ 71) προβλέπονται 169 θέσεις, δύο (2) από τις οποίες πληρούνται από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Για τον κλάδο των ψυχολόγων (ΠΕ23) διακόσιες είκοσι τρεις (223) θέσεις, από τις οποίες δύο (2) πληρούνται από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Για τον κλάδο των κοινωνικών λειτουργών (ΠΕ30)  διακόσιες είκοσι τρεις (223) θέσεις, από τις οποίες δύο (2) πληρούνται από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Οι θέσεις της παρ. 1, για τις οποίες προβλέπεται η πλήρωση από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης κατανέμονται με την απόφαση της περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 29 στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ξάνθης και Ροδόπης.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Α) Έχει ικανοποιηθεί έως σήμερα η ανελαστική πρόβλεψη του νόμου 4823/2021 –ΦΕΚ 136/Α/3-802021, για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» όπου στο άρθρο 15 γίνεται ρητή αναφορά για την στελέχωση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) με την πρόσληψη μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη από τους κλάδους ΠΕ 70 ή ΠΕ 71 δασκάλων, ψυχολόγων ΠΕ23 και κοινωνικών λειτουργών ΠΕ 30 από τις συνολικά 1.120 θέσεις προσωπικού που υφίστανται και αφορούν την στελέχωση των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ σε Ξάνθη και Ροδόπη.;

Β) Αν όχι, γιατί συνέβη αυτό και πότε σκοπεύετε να το πράξετε;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood