Μήνυμα εστάλη-στόχος επετεύχθη. Η «γιορτή» που διοργάνωσαν κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου με αφορμή την πεσμένη από τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 γέφυρα του Κομψάτου ποταμού, πέτυχε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από το να αναδειχθεί το πρόβλημα και να φτάσει στα ώτα των αρμοδίων.

Την ίδια ώρα, μολονότι οι υπεύθυνοι έχουν δώσει το “οκ” για τη χρήση της παλιάς γέφυρας, εντούτοις οι κάτοικοι εκφράζουν αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο είναι ασφαλής η διέλευσή της, αφού ορισμένα σημεία της, τουλάχιστον δια γυμνού οφθαλμού, δεν πείθουν για τη στατική και λειτουργική της επάρκεια. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, η αντοχή της γέφυρας είναι για οχήματα βάρους μέχρι 3,5 τόνων, αλλά καθημερινά διέρχονται φορτηγά και λεωφορεία μεγαλύτερου βάρους.

Τη σημερινή δράση υποστήριξαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο επικεφαλής της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Κώστας Κατσιμίγας, και ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης.

“Χαιρετίζω τη σημερινή πρωτοβουλία και συμπαραστέκομαι στους συνδημότες μου που την ανέλαβαν”, σημείωσε ο Οντέρ Μουμίν, χαρακτηρίζοντας “αδιανόητο” το γεγονός της πεσμένης για δύο χρόνια γέφυρα “σε ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα”. “Κρατώ τη δήλωση του περιφερειάρχη οτι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών”, πρόσθεσε, και επισημαίνοντας πως “ενωμένοι με τον κόσμο θα πιέσουμε δυναμικά για το αυτονόητο”, αναφέρθηκε στην προετοιμασία σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

“Η γέφυρα θα έπρεπε ήδη να έχει αποκατασταθεί”, τόνισε ο Κώστας Κατσιμίγας από τη μεριά του.