Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού Σαπών

Στο γραφείο του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου επεξεργασίας λυμάτων για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών, μεταξύ του Δήμου, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και της αναδόχου εταιρίας, ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ.
1 - 2023-03-01T122353.158

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

“Πρόκειται για ένα τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας έργο για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, το οποίο βαδίζει προς την ολοκλήρωση του, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Το έργο προϋπολογισμού 2.220.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 το Ταμείο Συνοχής και το Ε.Υ.Δ / Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» και αναλύεται σε υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά έργα και υποδομές επεξεργασίας νερού και αποβλήτων όπως δεξαμενές, κτίρια διοίκησης, κέντρο ελέγχου, αποθήκης κ.α. και έχει προθεσμία εκτέλεσης τους 12 μήνες.

Όπως είναι γνωστό το έργο ολοκλήρωσης των υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων των Σαπών διεκδικήθηκε και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ύστερα από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και διασφαλίστηκε η απαραίτητη παράταση υλοποίησης του.

 Συγχρόνως αναδείχθηκε η σπουδαιότητα του έργου, χωρίς το οποίο θα ήταν αδύνατη η λειτουργία του υπόλοιπου έργου του βιολογικού καθαρισμού.

Σημαντικής σημασίας είναι και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη διοίκηση του Δήμου για τη διασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων για τις συνδέσεις κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων κτλ που θα δημοπρατηθούν στο προσεχές διάστημα, δαπάνες τις οποίες θα επιβαρύνονταν σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού που θα γίνει με τις συνδέσεις θα προχωρήσει άμεσα και η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος και στο Αρσάκειο ενός επίσης χρόνιου αιτήματος των κατοίκων του”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood