Επερώτηση Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τα προβλήματα από καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πλημμυρικά φαινόμενα στον Δήμο Αρριανών

Επερώτηση Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τα προβλήματα από καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πλημμυρικά φαινόμενα στον Δήμο Αρριανών.
Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας", Κώστας Κατσιμίγας

Για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΑΜΘ εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Αρριανών κατέθεσε σχετική επερώτηση η Παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας προς τον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών Δημήτριο Γαλανόπουλο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα, συνυπογράφει και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου.

Έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξης στη θέση www.anenopro-amth.gr/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/Ερωτήσεις– ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και έχει ως εξής:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Προβλήματα από καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Αρριανών αρμοδιότητας ΠΑΜΘ.

Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΑΜΘ που βρίσκονται μέσα στα Διοικητικά Όρια του Δήμου Αρριανών. Συγκεκριμένα:

  1. Καταστράφηκε η ιρλανδική διάβαση στον επαρχιακό δρόμο με αριθμ. 8, στη θέση του ποταμού Λίσσου όπου πλησίον βρίσκεται η υπό κατασκευή γέφυρα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση και οι κάτοικοι προκειμένου να μεταβούν από τα Αρριανά στην Φιλύρα κινούνται μέσω Μύστακα, Τσιφλικίου και Αρίσβης διανύοντας 20 χιλιόμετρα αντί για 8.
  2. Καταστράφηκε σημειακά το οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού με αριθμ. 5 μεταξύ Φιλύρας και Άγρας. Συγκεκριμένα υποχώρησαν τα ερείσματα και μέρος του οδοστρώματος.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές παρατηρήθηκαν και στον οικισμό Λύκειο.

        Ερωτάται η Διοίκηση:

α) Ποιες ήταν οι άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις υποδομές αρμοδιότητάς της και  την άρση της επικινδυνότητας.

β) Ποιος είναι ο προγραμματισμός για παρεμβάσεις και ποια τα χρονοδιαγράμματα.

γ) Πότε θα δοθεί έστω και προσωρινά αλλά με ασφάλεια η κυκλοφορία ανάμεσα σε Αρριανά και Φιλύρα.

                Τέλος, ερωτάσθε εάν στα πλημμυρικά φαινόμενα και στις καταστροφές στο Λύκειο ενοχοποιούνται υποδομές της Περιφέρειάς μας (ρέματα, τεχνικά έργα κλπ) και εάν υπάρχει προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τον Δήμο Αρριανών.

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κωστας Κατσιμίγας

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης

Χρήστος Χατζηπέμου

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood