Οι δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η τεχνολογία, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος με τον Σύμβουλο του Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας DFC Development Finance Corporation, Caleb McCarry, σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger Jr και ο σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα William Laitinnen.

Ο κ. McCarry ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και επεσήμανε ότι “η περιοχή παρουσιάζει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον”.

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος τόνισε ότι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί κεντρικό αναπτυξιακό στόχο της Διοίκησής του και ότι “στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση της βιώσιμης, πραγματικής ανάπτυξης”.