Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και νέα παραγωγική μονάδα στη Ροδόπη από τη Pharmathen

Με το νέο πρόγραμμα επενδύσεων πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας
pharmathen

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος δεύτερου εργοστασίου στις Σάπες της Ροδόπης για ενέσιμα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης (Long Acting Injectables- LAI), προγραμματίζει η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.

Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων έρχεται σε συνέχεια των 200 εκατ. που έχουν ήδη κατευθυνθεί στον τομέα της έρευνας και την ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας.

Σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της ανακοινώθηκε επίσης πως αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες το λανσάρισμα των πρώτων προϊόντων στις ΗΠΑ, με τη φαρμακοβιομηχανία να θέτει ως επόμενο στρατηγικό στόχο την επέκταση της δραστηριότητας της και στην Κίνα.

Ήδη η Pharmathen αποτελεί global leader σε ανάπτυξη ενέσιμων φαρμάκων παρατεταμένης δράσης κι στοχεύει με τα προϊόντα της σε μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δισ. Στο pipeline της εταιρείας υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσης περισσότερα από 30 νέα προϊόντα.

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και νέα παραγωγική μονάδα στη Ροδόπη από τη Pharmathen“Ποτέ δεν ακολουθήσαμε άλλους. Πάντα ηγηθήκαμε των εξελίξεων με τόλμη” ανέφερε ο βασικός μέτοχος της Pharmathen Βασίλης Κάτσος. Όπως είπε, τα συστατικά της επιτυχίας ήταν η καινοτομία, η διαφορετικότητα και η επιχειρηματική τόλμη που επέδειξε η Pharmathen εν μέσω της κρίσης. Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη το παρών ο CEO της Pharmathen Δημήτρης Καδής και ο Managing Partner της BC Partners, στην οποία ανήκει από το 2015 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, Νίκος Σταθόπουλος.

Το Νοέμβριο του 2017 η Pharmathen Global προχώρησε στην πώληση της Pharmathen Hellas, της διάθεσης και εμπορίας των σκευασμάτων στην ελληνική αγορά μετά από συμφωνία με επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο (που το 2011 πούλησαν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Specifar στην αμερικανική Watson Pharmaceuticals).

Στόχος της, μέσα από τη συμφωνία αυτή, ήταν να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, έχοντας επενδύσει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και στην αναβάθμιση και ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα. Η βιομηχανία διαθέτει επίσης ερευνητικό κέντρο στην Παλλήνη και  τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital.gr…

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood