Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, απευθύνει επείγουσα έκκληση στους συμπολίτες μας να ΜΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ σε δημόσιους χώρους. «Σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας απαγορεύεται η συνάθροιση πέραν των δέκα ατόμων, σε απόσταση ενάμισι μέτρο ανά άτομο, είτε σε εσωτερικούς, είτε σε υπαίθριους χώρους, με κυρώσεις 1000 ευρώ ανά άτομο», υπενθυμίζει ο κ. Γκαράνης.

4cd65efb gkaranis 3Απευθύνει, λοιπόν, θερμή και αυστηρή παράκληση να μη μαζεύονται σε χώρους, όπως άλση,  πλατείες, παραλίες, καθώς και στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας.

Επίσης, επειδή έχει παρατηρηθεί ευρέως το φαινόμενο συμπολίτες μας να πετούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους τα μέσα προστασίας, που χρησιμοποιούν για να προφυλαχτούν από τον κορωνoϊό, όπως μάσκες, μαντήλια απολύμανσης, μπουκάλια απολυμαντικών και γάντια, συστήνει με απόλυτη αυστηρότητα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ και να συμμορφωθούν με τους κανόνες καθαριότητας και προάσπισης της δημόσιας υγιεινής.

Έτσι, κάθε φορά που θα επιθυμούν να πετάξουν τα μέσα προστασίας, που έχουν χρησιμοποιήσει, να τα τοποθετούν σε μικρές σακούλες, να τις κλείνουν και στη συνέχεια να τις απορρίπτουν στους κάδους απορριμμάτων.

Υπενθυμίζει δε, ότι «οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου μας είναι μια κρίσιμης αξίας ασπίδα διαφύλαξης της υγείας όλων μας». «Κάθε τι που επιβαρύνει ή απειλεί την ατομική τους ασφάλεια», προσθέτει, «μπορεί να αποβεί ολέθριο και για την υγεία όλων μας!».