Ο Χρήστος Μέτιος, επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”, επανεξελέγη περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, λαμβάνοντας ποσοστό 50,83% έναντι 49,17% του Χριστόδουλου Τοψίδη και της “Περιφερειακής Σύνθεσης”.

Στις δηλώσεις του στο εκλογικό του κέντρο στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκε για να τον συγχαρεί και ο ανθυποψήφιός του με την “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, Κώστας Κατσιμίγας, ο κ. Μέτιος, τόνισε:

“Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που τίμησαν με την ψήφο τους τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο έργο μας, στο πρόγραμμά μας, στα στελέχη μας και σε μένα προσωπικά. Για την παράταξή μας σήμερα είναι μέρα ικανοποίησης και ευθύνης. Ικανοποίησης, γιατί μετά από έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα, οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Και ευθύνης, καθώς έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό των πολιτών και του τόπου μας.
Θα εργαστούμε όλοι μαζί. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης που στάθηκαν δίπλα μας και έδωσαν έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν ακούραστα μέχρι την τελική νίκη. Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη!”.