Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών

Στη Μαρώνεια, την ιστορική έδρα της Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, επαναπατρίστηκε η ιερά εικόνα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους Μαρωνιτών, από τον φερώνυμο Ιερό Ναό Καστέλλας Πειραιά όπου φυλάσσεται εδώ και 110 χρόνια.
3 - 2023-07-05T104053.316

Τη σεπτή εικόνα του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους είχαν μεταφέρει στον Πειραιά στις 6 Αυγούστου του 1913, ανήμερα της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με το θωρηκτό του πολεμικού ναυτικού «ΑΒΕΡΩΦ», Μαρωνίτες που κατέφυγαν στον Πειραιά λόγῳ της βουλγαρικής Κατοχής.  

Την εικόνα κόμισε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, δια θαλάσσης στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας. Ακολούθησε με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια, η επίσημη υποδοχή στην πλατεία της Μαρώνειας. Εν συνεχείᾳ πραγματοποιήθηκε λιτανεία έως τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού, όπου και τελέστηκε Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτέτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, και συλλειτουργούντων, του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου.

Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων, και συλλόγων.

Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών Επαναπατρίστηκε από τον Πειραιά η ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνιτών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood