Επαναλειτουργεί το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Επαναλειτουργεί το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
νοσοκομείο-Αλεξανδρούπολης-4-681x440-7-681x440

Επαναλειτουργεί το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το ειδικό ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα κατόπιν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου, με υπεύθυνη την Επιμελήτρια Β ́ πνευμονολογίας Μαρία Κουρατζή.

Σκοποί του ιατρείου είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, ώστε να το επιτύχουν με επιστημονικό και ασφαλή τρόπο, να κινητοποιήσει αυτούς που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ώστε σε δεύτερο χρόνο να το διακόψουν, να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, καθώς και να υλοποιήσει δράσεις πρόληψης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, “η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν γίνεται μεμονωμένα και με ατομική και μόνο προσπάθεια. Η δυσκολία της οφείλεται στην εξαρτησιογόνο δράση της νικοτίνης, η οποία είναι ιδιαίτερα εθιστική ουσία. Δεδομένου ότι η εξάρτηση περιλαμβάνει το βιολογικό αλλά και το ψυχολογικό σκέλος, θα υπάρχει και συνεργασία μεταξύ ειδικών επιστημόνων (πνευμονολόγου και ψυχολόγου) ώστε να παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη όχι μόνο στο να “κόψει” κάποιος το τσιγάρο, αλλά και για να μην το ξεκινήσει πάλι”.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα θεωρείται ως μια χρόνια νόσος, η οποία ευθύνεται για αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, τόσο σε ενεργούς όσο και σε παθητικούς καπνιστές.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood