Εντός του μήνα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ των αγροτών της Ροδόπης των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από την ακραία κακοκαιρία του περασμένου Ιουλίου.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, σύμφωνα με δελτίο του δεύτερου, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται:

8afc069b stylianidhs voridis“Σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού Ροδόπης. Τον διαβεβαίωσε ότι οι ζημιές εντάσσονται και στα ΠΣΕΑ και εντός του Νοεμβρίου θα εκδοθεί και η σχετική Υπουργική απόφαση. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που παρακολούθησε συστηματικά και επίμονα το θέμα από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε μετά τις καταστροφές του καλοκαιριού, ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό για τη γρήγορη και συνεπή ανταπόκριση και δήλωσε, ότι θα συνεχίσει να στέκεται πάνω από το ζήτημα, ώσπου τα χρήματα να φτάσουν στις τσέπες των αγροτών μας, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της σημερινής χρονιάς, χωρίς να διαταραχθεί ο κύκλος παραγωγής”.