Εντολή Λιβανού για καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς Ροδόπης και Έβρου

Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός από χθες το απόγευμα επικοινώνησε με τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.
DSC_6652

Στο πλευρό των παραγωγών της Ροδόπης και του Έβρου βρίσκονται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ.

Ο  υπουργός Σπήλιος Λιβανός από χθες το απόγευμα επικοινώνησε με τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου των βροχοπτώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης.

Σήμερα είχε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και προσδιορισμός των πληττόμενων καλλιεργειών, υφιστάμενων υποδομών και αποθηκευμένων προϊόντων, με τη συνεργασία υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ΕΛΓΑ.

Β) Κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Ο κ. Λιβανός έδωσε εντολή να καταβληθούν αποζημιώσεις όπως ορίζει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί το συντομότερο.

Γ) Αντιστοίχως θα αποζημιωθούν μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, περιπτώσεις ζημιών σε αποθηκευμένα προϊόντα και εγκαταστάσεις υποδομών.

Το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Αθανάσιο Πανάγο και τα στελέχη κ.κ. Πανταζή και Τουσίδου, από χθες επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές για να οργανώσουν τη διαδικασία του εκτιμητικού έργου και να υποβάλλουν έκθεση προς τις υπηρεσίες και το ΥΠΑΑΤ εντός της εβδομάδος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood