Με αναμνηστικό έναν μεταλλικό κότινο σε χρώμα χρυσού, όπως εκείνους με τους οποίους στεφάνωναν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, επέστρεψαν ο μαέστρος Σάκης Βαργεμτζίδης και η χορωδία του “Ευμόλπου” Κομοτηνής από το 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας.

Στη μνήμη όλων των χορωδών που έλαβαν μέρος ωστόσο, θα μέινουν χαραγμένες οι καλύτερες εντυπώσεις, από την άψογη διοργάνωση του Φωνητικού Οργανικού Συνόλου “Μονόγραμμα”, τη ζεστή φιλοξενία στον Χώρο Τεχνών της Βέροιας, το φιλόμουσο κοινό της πόλης, τις υπέροχες χορωδίες που έλαβαν μέρος.

Η χορωδία που εκπροσωπεί την πόλη της Κομοτηνής απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, άφησε για μια ακόμη φορά το έντονο αποτύπωμά του.

Χαρακτηριστικά ο ιστότοπος ειδήσεων “faretra.info” έγραψε: “Ο Σύλλογος φίλων χορωδιακής μουσικής Κομοτηνής «Εύμολπος», με 40χρονη πορεία στη χορωδιακή ζωή και έντονη παρουσία και στο εξωτερικό, έδωσε το στίγμα του με τους εντυπωσιακούς «Αχαρνείς» του Σαββόπουλου (λόγος και μουσική), για να κλείσει με το εντυπωσιακά δοσμένο ηπειρώτικο «Στης πικροδάφνης τον ανθό». (Μαέστρος ο Αθανάσιος Βαργεμτζίδης).”

Επόμενος σταθμός της μουσικής διαδρομή του “Ευμόλπου”, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, στις 4 Μαΐου, μετά από την άκρως τιμητική πρόσκληση που αποδέχθηκε. Το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες, από 3 έως 5 Μαΐου και λαμβάνουν μέρος χορωδίες και φιλαρμονικές από όλο τον κόσμο.