Εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο η βελτίωση της προσβασιμότητας στο Φανάρι Κομοτηνής

Γ. Γκαράνης: "Παραμένουμε ο μόνος φορέας που συνεχίζει με συνέπεια και σταθερότητα την υλοποίηση έργων υποδομής στον οικισμό του Φαναρίου".
IMG_1480 (1)

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίστηκε η ένταξη του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 477.258 ευρώ εκ των οποίων το ποσό των 213.535 ευρώ προέρχεται από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και τα υπόλοιπα 263.723 ευρώ θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση της πλατείας δίπλα στο Λιμάνι, με απώτερο στόχο την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμισή της που θα επιτρέπει την άνετη πρόσβαση όπως και ασφάλεια των επισκεπτών της. Ο σχεδιασμός του έργου στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλα τα επίπεδα της πλατείας, τη δημιουργία προστατευόμενων από τα οχήματα χώρων καθώς επίσης στη δημιουργία μόνιμων χώρων αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε τα εξής:

«Το Φανάρι αποτελεί τουριστικό προορισμό για τον Δήμο Κομοτηνής και προχωράμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν όχι μόνο την εικόνα του παραλιακού οικισμού για την προσέλκυση τουριστών, αλλά και τις υποδομές, χρήστες των οποίων είναι πρωτίστως οι κάτοικοι.

Έχουμε ετοιμότητα σε μελέτες, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε το μέγιστο των πόρων από τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία και συμβάλλουμε με τους δικούς μας πόρους, τους οποίους φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε τα προηγούμενα χρόνια γιατί το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οικονομικά για τους Δήμους.

Παραμένουμε ο μόνος φορέας που συνεχίζει με συνέπεια και σταθερότητα την υλοποίηση έργων υποδομής στον οικισμό του Φαναρίου».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood