Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης: ” Το θρίλερ της ντροπής – Πράξη II”

"Αναρωτιόμαστε, πότε άραγε θα μπει φρένο σε αυτήν την κατρακύλα που η Κυβέρνηση ξεδιάντροπα οδηγεί εμάς τους Αστυνομικούς, παρ' ότι δίνουμε καθημερινά το αίμα μας και τη ζωή μας για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας και της Πατρίδας μας;!".
IASMOS-1-768x576

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης καταγγέλλει:

“Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η Κυβέρνηση ψήφισε το άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023 σχετικά με το ύψος του ποσού διανυκτέρευσης του αστυνομικού προσωπικού, εναρμονίζοντας επιτέλους τα έξοδα διανυκτέρευσης για την εκτός έδρας διαμονή των  αστυνομικών, με αυτά που όλος ο υπόλοιπος  δημόσιος τομέας λαμβάνει από το έτος 2015.

Πριν το μελάνι στεγνώσει στο χαρτί, έρχεται η ίδια Κυβέρνηση, και με μία επαίσχυντη τροπολογία, την οποία ψηφίζει “εν κρυπτώ”, την ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μειώνει το ποσό αυτό από 104€ σε 30€ ημερησίως, εξευτελίζοντας στο έπακρο εμάς τους Έλληνες αστυνομικούς και το έργο μας!

Μη φτάνοντας αυτή η πράξη ντροπής προς τους συναδέλφους μας, την 07/05/2024 έρχεται μια ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη: Εκδίδεται διαταγή με την οποία διατάσσεται η αναγκαστική απόσπαση αστυνομικών – ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ, ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ – οι οποίοι καλούνται να μετακινηθούν αιφνιδίως για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους και έχοντας στις τσέπες τους το φοβερό ποσό των 30 ευρώ για εξεύρεση καταλύματος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη!

Με το φιλοδώρημα των 900 ευρώ μηνιαίως, πού ακριβώς θα διαμένουν οι αστυνομικοί που διατάχθηκαν με το έτσι θέλω του Αρχηγείου να μετακινηθούν προς εκτέλεση υπηρεσίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη;! Στα παγκάκια της Πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Αριστοτέλους; Ή σε hostels 10 ατόμων ανά δωμάτιο με κοινή τουαλέτα, όπως στοίβαξαν χωρίς ντροπή τους Δόκιμους Αστυφύλακες που έστειλαν πρόσφατα στη Σαντορίνη να εκτελούν υπηρεσία στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης;! 

Να φανταστούμε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να διαταχθεί η καταβολή χρημάτων από τις τσέπες μας προκειμένου να μας αποσπούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες;!

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη που ισχυρίζονται ότι έχουν για εμάς τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή μας διαβίωση με την άμεση κατάργηση αυτής της τροπολογίας της ντροπής που θέλει να καταντήσει τους Αστυνομικούς να κοιμούνται στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια, και να επαναφέρει την εναρμόνιση του  ποσού διανυκτέρευσης για όλους τους Αστυνομικούς στο  ύψος που προβλέπεται στο άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023, και φυσικά να θεσμοθετήσουν επιτέλους το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ της εργασίας μας.

Αν δεν το πράξουν, στέλνουμε S.M.S. ότι θα μας βρουν απέναντί τους, στους δρόμους έξω από τη Βουλή”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood