Τη χορήγηση έκτακτων ενισχύσεων ύψους 5.000 € και 8.000 € σε πολίτες και επιχειρήσεις αντιστοίχως, που επλήγησαν από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου,  ζητά με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, την οποία απέστειλε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος προέβη μεθοδικά στη συγκεκριμένη στοχευμένη και ουσιαστική ενέργεια, μετά από συνεννοήσεις που είχε με την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον παραμονής του.

Εξάλλου, κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών, με τη συνδρομή Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Περιφέρειας, ήδη πραγματοποίησε ελέγχους και κατέγραψε ζημιές σε τριακόσιες περίπου οικίες, επιχειρήσεις και αποθήκες.

Την ίδια ώρα, με εντολή του Περιφερειάρχη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου οι διαδικασίες να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό.