Στον Έβρο θα βρεθεί εκτάκτως αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και θα επισκεφθεί περιοχές της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, o κ. Χρυσοχοΐδης που πολύ συχνά επισκέπτεται την περιοχή, ενημερώνεται και επιθεωρεί τις δυνάμεις των αστυνομικών που παραμένουν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, θα συνοδεύεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ Πασχάλη Συριτούδη.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του, το σίγουρο είναι πως θα βρεθεί στον νότιο Έβρο και φυσικά στην περιοχή των Φερών που βρίσκεται τελευταία με έντονο τρόπο στο επίκεντρο, λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί στη θέση Μελισσοκομείο, αλλά και των πυροβολισμών από την τουρκική πλευρά που είχαν προηγηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις

Εξάλλου, έχει ήδη αποφασιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο τις επόμενες ημέρες, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει και πάλι την ασύμμετρη απειλή του περασμένου Μαρτίου, χρησιμοποιώντας χιλιάδες λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα θα μετακινηθούν στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικοί οι οποίοι θα ενισχύσουν τις περιπολίες και αναμένεται να εκδοθεί και άλλη διαταγή για μετακίνηση εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ. Η σχετική απόφαση ελήφθη όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας”. 
Παράλληλα, στα μέσα Αυγούστου αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία και οι προσφάτως προσληφθέντες 400 Εβρίτες συνοριοφύλακες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

πηγή: evros-news.gr