Ενημέρωση από τον Γ. Κιλτσίκη για τις προθεσμίες ένταξης επαγγελματιών στα μέτρα κορωνο-στήριξης

Ενημέρωση από τον Γ. Κιλτσίκη για τις προθεσμίες ένταξης επαγγελματιών στα μέτρα κορωνο-στήριξης.
ΚΙΛΤΣΙΚΗΣ-1 - Αντιγραφή

Για τις κρίσιμες προθεσμίες για τους πληττόμενους εργοδότες και εργαζομένους προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα στήριξης λόγω της κορωνο-κρίσης, ενημερώνει τα μέλη του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο επικεφαλής της παράταξης του Επιμελητηρίου “Μαζί από το χθες στο αύριο” του Γιάννη Κιλτσίκη.

Ενημέρωση από τον Γ. Κιλτσίκη για τις προθεσμίες ένταξης επαγγελματιών στα μέτρα κορωνο-στήριξης
Συγκεκριμένα, όπως υπενθυμίζει ο κ. Κιλτσίκης:
“Οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων στις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις για τον μήνα Μάρτιο, μπορούν να υποβληθούν από τις 3 έως 7 Μαρτίου.
Όσον αφορά τον μηχανισμό ”Συν-Εργασία”, οι σχετικές δηλώσεις για τον Μάρτιο μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τις 31 του μήνα.
Επίσης, έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 για διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στον τουρισμό:
Δηλώσεις αναστολές συμβάσεων
Η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις-εργοδότες για τον Μάρτιο 2021 γίνεται προαναγγελτικά από 3 Μαρτίου 2021 έως και 7 Μαρτίου 2021 για μέρος ή για όλο τον μήνα.
Στο ίδιο διάστημα δηλώνονται και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας που αφορούν την περίοδο 1-3 Μαρτίου 2021. Για τις δηλώσεις νέων αναστολών, από 8/3/2021 και μετά, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να προαναγγείλουν στο σύστημα ”Εργάνη” τις αναστολές αυτές τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξής τους. Η προαναγγελία μπορεί να αφορά είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Μαρτίου, είτε ολόκληρο τον μήνα. Για τις αναστολές του Μαρτίου 2021 λαμβάνονται υπ’ όψη οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021. Διευκρινίζεται ότι εξ αιτίας του προαναγγελτικού συστήματος αναστολών συμβάσεων εργασίας, το σύστημα ”Εργάνη” δεν αποδέχεται ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολών του μηνός Φεβρουαρίου 2021 μετά τη λήξη του μήνα.
Επίσης:
-εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν και τίθενται εκ νέου σε αναστολή, δεν απαιτείται να προβαίνουν σε καμία δήλωση στο σύστημα ”Εργάνη” παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να την τροποποιήσουν (π.χ. ΙΒΑΝ).
-δεν απαιτείται επίσης δήλωση και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή.
-εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα “Εργάνη” μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.
Μηχανισμός “Συν-Εργασία”
Αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο 2021, υποβάλλουν την Α’ φάση της αίτησης/δήλωσης ένταξης στον Μηχανισμό στο ”Εργάνη”.
Επισημαίνεται ότι στον μηχανισμό εντάσσονται για τον μήνα Μάρτιο εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και 31 Ιανουαρίου 2021.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 1 έως και 31 Μαρτίου 2021.
Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό (Α’ φάση) καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.
Παράλληλα, υποβολή δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για το πρόγραμμα “Συν-Εργασία” για τον μήνα Φεβρουάριο 2021 (Β’ φάση) γίνεται από την 1 έως και 15 Μαρτίου 2021.
Οι δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις στο πρόγραμμα “Συν-Εργασία” για τον μήνα Ιανουάριο 2021 (Β’ φάση) υποβάλλονται από τις 1 έως τις 15 Μαρτίου 2021.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων “Αίτηση/δήλωση ένταξης στο μηχανισμό ”Συν-Εργασία” (β΄φάση)” και ”αίτηση/δήλωση ένταξης στο μηχανισμό ”Συν-Εργασία” (β΄φάση)-ορθή επανάληψη” τον μήνα Ιανουάριο του 2021 και μόνο:
-για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β’ φάσης για τον Ιανουάριο 2021, και
-για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄φάσης.
Μονομερείς δηλώσεις στον τουρισμό
Από 25 Φεβρουαρίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στις ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων:
α) Ξεναγοί και όσοι αποφοίτησαν 2019 και 2020 από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών.
β) Τουριστικοί συνοδοί.
γ) Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο έτους 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ:
*”Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων”,
*”Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών”,
*”Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες”, εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020.
δ) Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε χειμερινά τουριστικά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 και δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2021.
Οι ανωτέρω δικαιούχοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με το έντυπο: “Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού”, ανά μήνα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του supportemployees.services.gov.gr στο σύστημα “Εργάνη”, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη από τις 25 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 15 Μαρτίου 2021″.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood