• Πλέον γνωρίζει και η Πρώτη Πολίτης της Χώρας…

Μετά τη χθεσινή επίδοση υπομνήματος στα χέρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και αφού τις προηγούμενες μέρες είχαν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, προκάλεσαν “σεισμό” με την πορεία τους στο Σύνταγμα, και πέτυχαν να τους δεχτεί ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σήμερα, οι υπό απόλυση εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) Καβάλας, επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Της επέδωσαν επίσης υπόμνημα, και της εξήγησαν τη νοσηρή εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας, καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά τις “παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη”.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης ζήτησε την παρέμβαση της ΠτΔ προκειμένου να οριστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τη Λιπασματοβιομηχανία και τους εργαζομένους της εδώ και πέντε χρόνια.
“Ο αγώνας μας είναι πέρα για πέρα δίκαιος και δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε αν δεν έρθει πλήρης δικαίωση. Και η δικαίωση είναι η επιστροφή μας στις θέσεις εργασίας μας”, τόνισε ο κ. Βογιατζίδης και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση: “Οι παράνομες απολύσεις που σχεδιάζει σε βάρος μας ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν θα περάσουν”.
Ενημέρωσαν και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπό απόλυση εργαζόμενοι της ΒΦΛ Καβάλας Ενημέρωσαν και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπό απόλυση εργαζόμενοι της ΒΦΛ Καβάλας