“Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση! Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!”.

Αυτό είναι το μήνυμα-σύνθημα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, εν όψει της συγκέντρωσης που διοργανώνει την Τρίτη 13/10 στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα, έχει ως εξής:  

“Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώθηκε ότι εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από νέα βάρη και θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αξιοποιώντας το πόρισμα “Πισσαρίδη”, προετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες που φέρνουν:

 • Την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Με μειώσεις στις συντάξεις και πιθανά αδυναμία στο μέλλον παροχής της επικουρικής ασφάλισης που θα συνεχιστεί και στην κύρια.
 • Νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση της πληρωμής υπερωριών και διευκόλυνση των απολύσεων, γενίκευση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την τηλεργασία, με τα οποία εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να είναι στη διάθεση του εργοδότη 24 ώρες το 24ωρο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση.
 • Περαιτέρω χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου με την ενίσχυση του κοινωνικού εταιρισμού, βάζοντας τους εργαζόμενους στη γωνία, εμποδίζοντάς τους να αντιστέκονται στην ολοένα και πιο σφοδρή επίθεση και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
 • Παρεμβάσεις που θα συμπληρωθούν με την κατάργηση της όποιας προστασίας είχε απομείνει για την πρώτη κατοικία, παραπέρα εμπορευματοποίηση στις παροχές υγείας, πρόνοιας, παιδείας, στο νερό και στο ρεύμα.

Η ΕΝΙΔΥΚ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, χιλιάδες μαθητές που μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους διεκδικούν με τους δίκαιους αγώνες τους να καλυφθούν άμεσα κενά και ελλείψεις στα σχολεία τους, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Πλάι-πλάι με την αντιλαϊκή της πολιτική, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει όργιο αυταρχισμού και καταστολής σε μαθητές, σε εργαζόμενους-υγειονομικούς, σε διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας στο Εφετείο κ.α. Για αυτό και η πρεμούρα τους να περάσουν νόμους περιορισμού των διαδηλώσεων και των απεργιών, κάθε συλλογικής δράσης, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΝΙΔΥΚ στέκεται δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές, απαιτούμε να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα αιτήματά τους.

Απαιτούμε:  

 • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
 • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους.
 • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
 • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση του Γ. Νοσοκομείου Κομοτηνής, των ΚΥ Ιάσμου-Σαπών, με κάλυψη όλων των κενών σε Γιατρούς και Νοσηλευτές. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Άμεση κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κατάργηση των κατάπτυστων νόμων περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος και των διαδηλώσεων.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση της ΕΝΙΔΥΚ στις 13 Οκτώβρη στις  6.30 μ.μ. στην κ. πλατεία Κομοτηνής”.