“Με την αύξηση-ψίχουλα επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της εργατικής τάξης όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο εργοδοτών, κυβέρνησης και Ε.Ε. που είναι σε αγαστή συνεργασία. Οι εργαζόμενοι να μην συμβιβαστούν με αυτό. Να μην αφήσουν τον καθορισμό των δικαιωμάτων τους στα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους. Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης διαχρονικά ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Ήταν αποτέλεσμα της ταξικής πάλης”. Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

“Aύξηση του κατώτερου μισθού από τον Τσίπρα με την υπογραφή Βρούτση της ΝΔ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας φιέστα με τα ΜΜΕ και τους γνωστούς της παπαγάλους πανηγυρίζουν. Καλούν τους εργαζόμενους να την στηρίξουν, γιατί επαναφέρει τους μισθούς στην “κανονικότητα”.
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.
Η κυβέρνηση σκόπιμα και συνειδητά αποκρύπτει ότι:
-Δεν επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε την ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ.
-Η όποια αύξηση θα δίνεται με βάση τις ανάγκες της εργοδοσίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με βάση την κερδοφορία τους και όχι με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι αν αύριο η όποια κυβέρνηση κρίνει ότι η οικονομία δεν πάει καλά, μπορεί να μας ζητήσουν, όπως το έκαναν πριν, να μειωθούν πάλι οι μισθοί και τα μεροκάματα.
-Με τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση επιδιώκει να απαλλάξει την εργοδοσία από τις “ενοχλητικές φωνές” των διεκδικήσεων και στους χώρους δουλειάς να υπάρχει σιγή ιχθύος.
-Δικό τους δημιούργημα είναι το να δουλεύει το 2018 ένας στους πέντε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι όση ήταν η αμοιβή της μερικής απασχόλησης το 2012, τόση θα είναι το 2018 σε πλήρες ωράριο .
-Συνεχώς με νόμους δίνει νέα προνόμια στις επιχειρήσεις με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
-Τους ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ από προγράμματα της ΕΕ κι έτσι τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του μισθού.
-Ένα μεγάλο μέρος από τα ψίχουλα που δίνουν ως αύξηση θα το πάρουν πίσω από τους εργαζόμενους με τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020.
-Στον προϋπολογισμό προβλέπονται επιπλέον νέοι φόροι ύψους ενός δισεκατομμυρίου που θα χαρατσώσουν τους εργαζόμενους.
Με την αύξηση ψίχουλα επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της εργατικής τάξης όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο εργοδοτών, κυβέρνησης και ΕΕ που είναι σε αγαστή συνεργασία.
Οι εργαζόμενοι να μην συμβιβαστούν με αυτό. Να μην αφήσουν τον καθορισμό των δικαιωμάτων τους στα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους.
Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης διαχρονικά ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Ήταν αποτέλεσμα της ταξικής πάλης”.