ΕΝΙΔΥ Κομοτηνής: STOP στην ακρίβεια – Δεν πάει ΑΛΛΟ! – Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας – ΤΩΡΑ αυξήσεις μισθών

"Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής".
Screenshot_838

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς της πόλης, για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής με θέμα την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης Φεβρουαρίου.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

“ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Τώρα που οι εργαζόμενοι, ο λαός υποφέρουμε από την ακρίβεια, τώρα είναι η ώρα και η ανάγκη για να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα μας, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο.

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν. Παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά. Στο ελαιόλαδο η τιμή εκτοξεύτηκε κατά 58,5% ενώ σε διψήφια επίπεδα κινούνται οι αυξήσεις στα φρούτα (15%) και στα λαχανικά (14%), στα τρόφιμα, στο νερό, τα αναψυκτικά και τους χυμούς φρούτων. Αντίστοιχα χωρίς σταματημό κινείται το πετρέλαιο θέρμανσης (13,7%) ενώ σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στα φαρμακευτικά προϊόντα (11,8%), στα αεροπορικά εισιτήρια (10,2%) και συνολικά στις μεταφορές. Η τιμή της κιλοβατώρας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2020, τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων έχουν αυξηθεί κατά 30%. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της πόλης, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ, η ίδια η Ε.Ε.”.

Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια!

Η οργή κι η αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων και του λαού για την ακρίβεια, τους μισθούς που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις κλεμμένες τριετίες και την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας.

Την ίδια στιγμή που  οι αγρότες πουλούν φθηνά τα προϊόντα τους και παλεύουν για την επιβίωσή τους, εμείς στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε τα απαραίτητα, και οι αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ μετρούν 11 δις καθαρά κέρδη το 2023. Τα διάφορα pass της κυβέρνησης αποτελούν κοροϊδία και δεν λύνουν το πρόβλημα με βάση και την εμπειρία που έχει ο καθένας μας.

Την ίδια στιγμή που δεν φτάνουν τα λεφτά για να ζεσταθούμε, οι ενεργειακοί όμιλοι θησαυρίζουν. Τα λεγόμενα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, που η κυβέρνηση προωθεί με ταχύς ρυθμούς, θα «φέρουν» δις ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς  ομίλους για να εξασφαλίσουν τα τεράστια κέρδη κι εμείς θα φυτοζωούμε

Την ίδια στιγμή που μέσα από την φορολογία μάς ληστεύουν και δίνουμε το 95% του κρατικού προϋπολογισμού από τις τσέπες μας, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσσονται και δίνουν μόλις το υπόλοιπο 5%.

Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις δίνουν δισ. ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα και συμμετέχει η χώρα μας στους άδικους πολέμους στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη. Όμως δεν δίνουν φράγκο για τις δικές μας ανάγκες.

Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία που δεν είναι ασφαλή, χωρίς κανέναν αντισεισμικό έλεγχο, χωρίς συντήρηση με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να φοιτούν σε πανεπιστήμια που δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν μέριμνά τους, χωρίς εστίες για όλους, με τον φόβο μήπως κοπεί η σίτισή τους, πληρώνοντας ακόμη και τις μετακινήσεις τους από και προς την Πανεπιστημιούπολη! Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και να σέρνονται από τα ΜΑΤ στα δικαστήρια γιατί παλεύουν για το αυτονόητο, για τις σύγχρονες δωρεάν σπουδές τους, για πτυχία με αξία και επαγγελματικά δικαιώματα, για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που θα μετατρέψει μέσα σε μια νύχτα τα ιδιωτικά κολλέγια σε ισότιμα –με τα Πανεπιστήμια- ιδρύματα

Και σαν να μην φτάναν όλα αυτά, η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι τραγική, με έλλειψη προσωπικού και ειδικοτήτων ιατρών, με τεράστιες αναμονές μέχρι και στα επείγοντα. Έτσι, οδηγούνται χιλιάδες ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας αδρά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και άλλα κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αναμονής με την δημιουργία του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής. Η υγείας μας, όμως, δεν μπορεί να περιμένει!Φτάνει πια!

Έφτασε η ώρα στην μεγάλη Απεργία στις 28 Φλεβάρη που αποφάσισαν εκατοντάδες σωματεία, δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, όπως και το ΕΚ Κομοτηνής, η ΑΔΕΔΥ, να συναντηθούν οι αγώνες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων που διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, οι αγώνες της νεολαίας και του λαού που κινητοποιείται ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι αγρότες που δίνουν την μάχη για να μείνουν στα χωράφια τους.

Η 28η Φεβρουάριου είναι, ταυτόχρονα, μια ημερομηνία -σύμβολο αφού συμπληρώνεται 1 χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε: Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!

Δείχνουμε την αντίθεση μας σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και διεκδικούμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού. Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023. Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.
 • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο €12.000 προσαυξημένο κατά €3.000 για κάθ: παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης, στέγασης, μεταφοράς για τους φοιτητές. Όχι στις συγχωνεύσεις των τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορικού, Παρευξείνιων. Να σταματήσει κάθε δίωξη στους συλληφθέντες αγωνιστές φοιτητές.
 • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους άδικους πολέμους.
 • Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και σε όλους τους κρίσιμους τομείς. >Δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Δήμο Αρριανών. >Να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία και όλων των κενών σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Κομοτηνής, Ιάσμου και Σαπών, στο Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης
 • Όχι στο ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών-Μείωση του κόστους παραγωγής, αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ. Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτώναπό τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν φθηνά προϊόντα για όλον τον λαό.
 • Έργα υποδομήςγια την αντιπλημμυρική θωράκιση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 11πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood