Ενδοκυβερνητική κρίση: Ο Δένδιας επιτίθεται στον Μητσοτάκη αλλά γίνεται…μονόστηλο!

Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι δεν ξέρει τι συζήτησε ο Πρωθυπουργός για την εξωτερική πολιτική! Αν αυτό δεν είναι σύγκρουση μεταξύ τους, τι είναι;
showthumb (15)
  • Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος.

Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες στις οποίες κατά τους αμερικανικούς ισχυρισμούς έριχναν λεφτά οι Ρώσοι. Η διαρροή ήλθε από την πιο αρμόδια πηγή: το υπουργείο Εξωτερικών. Δηλαδή από τον Νίκο Δενδια. Και ανατίναξε το πιο σκληρό – και ανήθικο – προεκλογικό σενάριο του Μεγάρου Μάξιμου: Ότι τάχα, εκτός από τον…Μαδούρο της Βενεζουέλας, οι Συριζαίοι και τα ΜΜΕ τους έπαιρναν λεφτά και από τον Πούτιν. Ο οποίος ετοιμάζεται, λέει, να κάνει ηλεκτρονικές και άλλες παρεμβάσεις στις εκλογές για να βγάλει τον Τσίπρα. Δεν είναι πλάκα. Ήδη προθερμαίνουν το κλίμα κυβερνητικοί παράγοντες, φιλικοί δημοσιογράφοι, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με μισόλογα. Οι «πηγές» του υπουργείου Εξωτερικών ξέρουν καλά ποιον διαψεύδουν.

Υπάρχει και άλλο επεισόδιο κατά Μητσοτάκη, με πρωταγωνιστή αυτοπροσώπως τον σιωπηλό Δένδια. Εμφανίσθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και – ούτε λίγο ούτε πολύ – έθεσε θέμα…Πρωθυπουργού, λόγω των χειρισμών του στα ελληνοτουρκικά. Για την ακρίβεια, απέδωσε, όπως προκύπτει από τις διατυπώσεις τους, στις προσωπικές επιλογές του Μητσοτάκη – ερήμην της ελληνικής διπλωματίας – την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Με όρους που εξυπηρετούν την Άγκυρα! Είπε, μάλιστα, ότι «δεν είναι καλό» ότι θα γίνουν τον ίδιο χρόνο εκλογές στην Ελλάδα και στην Τουρκία – εξισώνοντας, εμμέσως, τον Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, στην υποταγή της εξωτερικής πολιτικής σε προεκλογικές ακρότητες. Το πιο βαρύ: δεν έκρυψε ότι ο Πρωθυπουργός τα έκανε μπάχαλο κατά τη διαβόητη «ιδιωτική» συνάντηση στον Βόσπορο, στο γεύμα με λαβράκι και μελιτζάνες, μετά την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης δεν τήρησε όσα συμφώνησαν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν τον αντικρούει. Ο Δένδιας το κάνει χειρότερο σημειώνοντας ότι ο ίδιος, ως αρμόδιος Υπουργός, δεν είχε μεν αντίρρηση να βρεθούν οι επικεφαλής των δυο χωρών, αλλά ο Μητσοτάκης τον άφησε στο σκοτάδι και του είναι «παντελώς αδύνατον να ιχνηλατήσει το τι συνέβη».

Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι δεν ξέρει τι συζήτησε ο Πρωθυπουργός για την εξωτερική πολιτική! Αν αυτό δεν είναι σύγκρουση μεταξύ τους, τι είναι;

Τρολάροντας τη Ι.Χ. διπλωματία του Πρωθυπουργού που τον παραγκώνισε, υπονοεί ακόμη και παραπληροφόρησή του, λέγοντας ότι «η εικόνα που του δόθηκε την επόμενη ημέρα ήταν ότι η συνάντηση είχε πάει εξαιρετικά». Πόσο «εξαιρετικά», το είδαμε στη συνέχεια. Για να το αναδείξει ο Υπουργός Εξωτερικών κατέφυγε σε διατύπωση ιδιαιτέρως βαριά όταν χρησιμοποιείται από μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Πρωθυπουργό: «ανησυχεί». Στην ανησυχία του συμβάλει και ο «θρίαμβος» του Μητσοτάκη με το Τουρκολυβικό Σύμφωνο, για το οποίο και οι πέτρες ξέρουν ότι εξελίχθηκε σε ήττα της Ελλάδας – και ο Δένδιας δείχνει να αποδέχεται αυτή την εκτίμηση.

Σε υγιές σύστημα ενημέρωσης όλα αυτά θα είχαν αναδειχθεί ως ενδοκυβερνητική κρίση με καταφανή διαφωνία του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό σε μείζονα εθνικά θέματα κατά το πρότυπο του Σαμαρά με τον πατέρα Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στην “Ελλάδα 108” δεν έσταξε η ουρά του γαϊδάρου. 

Ο Δένδιας περιθωριοποιήθηκε επικοινωνιακά δια της απόκρυψης της συνειδητής πρωτοβουλίας του να αδειάσει τον Μητσοτάκη στα περί «παρέμβασης των Ρώσων» και στα ελληνοτουρκικά.

Για όσους αναρωτηθούν τι έπαθε ο Υπουργός Εξωτερικών και τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη φάση της θητείας του στην πρωθυπουργία – τη φάση της αποχώρησης – όταν δεν έχει πει λέξη ως τώρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η απάντηση είναι γένους θηλυκού. Οφείλεται προφανώς στην ορμητική εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στο προσκήνιο με αντιμητσοτακικό λόγο υποψήφιας διαδόχου στη ΝΔ. Ειδικά μετά την ομιλία του Καραμανλή στην εκδήλωση για τον πατέρα της, όπου άδειασε τον Μητσοτακη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αντιλαμβάνεται την εγκατάλειψή του από όσους τον έβλεπαν ως διάδοχο του Μητσοτάκη και προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος.

Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου τον αγνοούν και σ’ αυτό… Όλο και κάποια αποστολή για να εγκαινιάσει κανένα σχολείο στην άκρη του κόσμου θα έχουν να του αναθέσουν.

πηγή: ieidiseis.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood