Το ενδιάμεσο συνέδριο της AHEPA HELLAS που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία και με την εκπροσώπηση των σαράντα τεσσάρων τμημάτων της Οργάνωσης από όλη τη χώρα, έδωσε τον τόνο εν όψει του 21ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου το οποίο θα λάβει χώρα φέτος στη Λάρισα στις 30 Μαΐου.

Αντικείμενο των εργασιών του ενδιάμεσου συνεδρίου, αποτέλεσαν:

  • τα πρόσφατα πεπραγμένα, με χαρακτηριστικό στοιχείο την ενδυνάμωση της AHEPA στην Ελλάδα μέσα από την αύξηση-ρεκόρ των μελών της κατά 91,1%, και την ίδρυση δώδεκα νέα τμημάτων – ενώ προετοιμάζονται δύο ακόμη – μόλις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
  • η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της AHEPA HELLAS, από τον δημιουργό της, Πρόεδρο του τμήματος Κομοτηνής, Θεοδόση Θεοδοσίου, η οποία αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων της Οργάνωσης ανά την επικράτεια.
  • ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων για τη δημιουργία του Μουσείου Ahepa Relief Αλεξανδρούπολης/παρουσιάστηκαν μακέτες και η μέθοδος χρηματοδότησης.
  • η τροποποίηση του Καταστατικού της Οργάνωσης.
  • η ατζέντα του συνεδρίου της Λάρισας.
Ο κ. Θεοδόσης Θεοδοσίου παρουσιάζει τη νέα, καινοτόμο ιστοσελίδα της AHEPA HELLAS.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόξενος Θεσσαλονίκης Gregory Pfliger, ο Υφυπουργός εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του “Κινήματος Αλλαγής” Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, μέλος του τμήματος AHEPA Κατερίνης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι ομοφώνως εξήραν το έργο της AHEPA και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην Οργάνωση και στον δραστήριο Κυβερνήτη Ελλάδος Στάθη Κεφαλίδη.

Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε ο Αμερικανός Πρόξενος Gregory Pfliger, ο οποίος που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Οργάνωση, επισημαίνοντας εμφατικά οτι “οικοδομεί σταθερές γέφυρες μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος”.

Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfliger, και ο Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA, Στάθη Κεφαλίδη.

Κατά τις εργασίες του ενδιάμεσου συνεδρίου, για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε ο μείζων ρόλος της ΑHEPA, δεδομένου οτι είναι η μοναδική οργάνωση παγκοσμίως που προωθεί και αναδεικνύει τον Ελληνισμό.

Εξάλλου, το φετινό σύνθημα που παρουσίασε ο Κυβερνήτης Ελλάδος της Οργάνωσης, Στάθης Κεφαλίδης, είναι “Υπερασπιζόμαστε τον Ελληνισμό”· διότι όπως υπογράμμισε, “με τις αρχές  του ο Ελληνισμός αποτελεί μια πλατφόρμα πάνω στην οποία έχουν βασιστεί οι δυτικές κοινωνίες και οι οποίες έφεραν ευημερία, δημοκρατία, ελευθερία και πρόοδο στους λαούς”. Συμπληρώνοντας, δε, με νόημα, οτι “σήμερα ο Ελληνισμός είναι επίκαιρος παρά ποτέ, καθώς εν μέσω καταιγισμού πολιτισμικών προτύπων ο κόσμος ξαναθυμάται τις ρίζες του, τις ρίζες του Ελληνισμού”, κατέληξε με την υπενθύμιση: “Μην ξεχνάμε ότι το αμερικανικό Σύνταγμα είναι βασισμένο στην Πλατωνική σκέψη”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ