Πανελλαδική έρευνα καταγραφής των χαρακτηριστικών μετακίνησης των πολιτών, κατά τη διάρκεια του περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του COVID-19, διενεργεί το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το σχετικό ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε κατοίκους της Ελλάδας και έχει ως στόχο την καταγραφή των μεταφορικών προτιμήσεων των ερωτώμενων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Αναγκαία συνθήκη για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, είναι η ειλικρινής απάντηση των ερωτημάτων και κατά συνέπεια, σωστές ή λάθος απαντήσεις δεν υπάρχουν.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις υποδείξεις του Κανονισμού 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρύτερα γνωστού και ως GDPR (General Data Protection Regulation).

Τονίζεται ότι τα δεδομένα που θα προκύψουν από την έρευνα, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ποσοτικές και ποιοτικές αναλύσεις, συμβάλλοντας στην κατανόηση του μεταφορικού προφίλ των κατοίκων της Ελλάδας κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Επίκουρος Καθηγητής Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κινητικότητας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών,  Ιωάννης Πολίτης.
Λάβετε μέρος στην ενδιαφέρουσα έρευνα επισκεπτόμενοι τον σύνδεσμο: