“Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει τη δυναμική της προσπάθεια για την προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της”, τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, την “IFTM TOP RESA 2019” Γαλλίας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2019 στο Παρίσι, ενώ βασική επιδίωξη της παρουσίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ήταν σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, “η γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού της γαλλικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς με την Περιφέρειά μας ως τουριστικό προορισμό, η προσέλκυση του τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και η πραγματοποίηση επαφών με τους τουριστικούς πράκτορες που επισκέφθηκαν την έκθεση”.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διατηρώντας δικό της χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ,  διένειμε ενημερωτικό υλικό και παρείχε πληροφορίες στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τα αξιοθέατα, τις ομορφιές αλλά και τις διαθέσιμες τουριστικές υποδομές. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού και συζητήθηκαν οι δυνατότητες για εναλλακτικούς τρόπους προώθησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως τουριστικού προορισμού.

Το παρών στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έδωσαν ο Υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης Χάρης και ο Γενικό Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είχε εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας συγχρόνως τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους συμμετέχοντες, εκθέτες και επισκέπτες.