Ήταν 11 Ιανουαρίου του 2021 όταν ξεκινούσε η “Επιχείρηση Ελευθερία”, η εκστρατεία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού της χώρας (η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε ανοίξει αρχικά για τους πολίτες άνω των 85 ετών).

Σήμερα, έναν χρόνο μετά:

  • έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 17.900.000 ραντεβού για εμβολιασμό.
  • πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλέον καλυμμένο έστω και μερικώς, ενώ παράλληλα σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ένας χρόνος "Επιχείρηση Ελευθερία"“Σήμερα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα κατάφερε να οικοδομήσει ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης του εμβολίου όταν άλλες μεγάλες χώρες απέτυχαν, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, και υπογραμμίζουν: “Αυτό όμως που πραγματικά κρατάμε από αυτή τη μεγάλη επιχείρηση, είναι τα διδάγματα της προσπάθειας και της προσήλωσης σε έναν στόχο: να σχεδιάζουμε συστήματα με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε γρήγορα τις αστοχίες, να δημιουργούμε διεπιστημονικές ομάδες και να δουλεύουμε συνεργατικά, να επαναξιολογούμε συνεχώς τις μεθόδους μας”.

Ένας χρόνος "Επιχείρηση Ελευθερία"Συμπερασματικά σταχυολογούν:

  • “Αν το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι το υγειονομικό μας διαβατήριο για το μέλλον, το emvolio.gov.gr είναι η ψηφιακή μας πυξίδα, το ψηφιακό υπόδειγμα, των υπηρεσιών που θέλουμε να χτίσουμε.
  • Η «Επιχείρηση Ελευθερία» ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας και εξυπηρέτησης πολιτών.
  • Στο εξής το κράτος θα επιλέγει να πηγαίνει εκείνο στον πολίτη, αντί για το αντίθετο. Όλες οι υπηρεσίες θα είναι πλέον σχεδιασμένες με επίκεντρο τη δική του εξυπηρέτηση“.